Σκιάθος
Εθνικό Αεροδρόμιο Σκιάθου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Σκιάθος

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Σκιάθος

Krystof Hajek ενημερωμένο 2. 1. 2024

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου απέχει 2,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Σκιάθου, και αν έχετε μόνο ένα μικρό σακίδιο, μπορείτε εύκολα να περπατήσετε μέχρι το λιμάνι.

Ενοικιάστε αυτοκίνητο ή σκούτερ

Ωστόσο, η πιο βολική επιλογή είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο απευθείας στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, όπου όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων διαθέτουν γκισέ. Η μετακίνηση με αυτοκίνητο ή σκούτερ στη Σκιάθο είναι πρακτικά η μόνη επιλογή αν θέλετε να επισκεφθείτε τις πιο απομακρυσμένες παραλίες ή το εσωτερικό του νησιού.

Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης κυμαίνονται από 250 EUR στην χαμηλή περίοδο έως 350 EUR στην υψηλή περίοδο.

Στην εταιρεία ενοικίασης George Rent a Car ακριβώς στο αεροδρόμιο, μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα σκούτερ. Οι τιμές για τα πιο αδύναμα μηχανάκια 50cc κυμαίνονται μεταξύ 12 EUR και 18 EUR ανά ημέρα για ενοικίαση 7 ημερών.

Λεωφορείο

Αριστερά από την αίθουσα του αεροδρομίου κάνει στάση και ένα τοπικό λεωφορείο προς την κοντινή Σκιάθο. Ωστόσο, εκτελεί δρομολόγια μόνο δύο φορές την ημέρα, ενώ το καλοκαίρι προστίθενται λειτουργικά επιπλέον δρομολόγια.

Για το πιο πρόσφατο πρόγραμμα δρομολογίων, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: skiathostransports.gr/en. Κόστος εισιτηρίων 3 EUR και μπορούν να αγοραστούν μόνο με μετρητά από τον οδηγό.

Ταξί

Υπάρχουν πάντα ταξί που περιμένουν στην αίθουσα αφίξεων κατά την υψηλή περίοδο και είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν το ταξίμετρο. Η τιμή για το κέντρο της Σκιάθου κυμαίνεται μεταξύ 7 EUR και 10 EUR.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.