Σιάτλ
Αεροδρόμιο Seattle Tacoma

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Σιάτλ

Transfer at Σιάτλ Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 26. 11. 2023

Το αεροδρόμιο είναι μεγάλο, αλλά λειτουργεί μόνο ένας αεροσταθμός με ένα μεγάλο κεντρικό κτίριο check-in, το οποίο μοιράζονται όλες οι αεροπορικές εταιρείες.

Δείτε ξενοδοχεία κοντά στο Αεροδρόμιο CLT

Μετά τον έλεγχο ασφαλείας, το αεροδρόμιο χωρίζεται σε 6 τμήματα, τα οποία ονομάζονται "Concourses": A, B, C, D. Βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο και όλες οι πύλες αναχώρησης βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από τον έλεγχο ασφαλείας.

Υπάρχουν επίσης δύο δορυφορικά κτίρια στο κέντρο της περιοχής του αεροδρομίου, στα οποία φτάνετε με δωρεάν αυτόματο υπόγειο τρένο από τον κεντρικό τερματικό σταθμό. Η συχνότητα είναι περίπου 3 λεπτά και η διαδρομή διαρκεί 4 λεπτά.

 • S Concourse - Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται μετά τον έλεγχο ασφαλείας "2" και στις πύλες αναχωρήσεων B10-B14
 • N Concourse - ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται μετά τον έλεγχο ασφαλείας "3" και στις πύλες αναχώρησης C11-C20

Χάρτης αεροδρομίου

Ένας διαδραστικός χάρτης και ένα αρχείο ολόκληρου του αεροδρομίου που μπορείτε να κατεβάσετε μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του αεροδρομίου: portseattle.org/sea-tac/maps.

Μεταφορά μεταξύ των πτήσεων

Πώς μπορώ να κάνω μετεπιβίβαση μεταξύ πτήσεων με ανταπόκριση; Το αεροδρόμιο του Σιάτλ διαθέτει ένα πολύ σαφές και βολικό σύστημα μετεπιβίβασης, ακόμη και από πτήσεις εξωτερικού.

Ειδικότερα, οι μετεπιβιβάσεις από διεθνείς πτήσεις γίνονται πολύ καλά δεκτές από τους επιβάτες του αεροδρομίου του Σιάτλ.

Από ποιους ελέγχους περνάω κατά τη μετεπιβίβαση;

Ποιες είναι οι ακριβείς διαδικασίες για κάθε τύπο μετεπιβίβασης;

Υπάρχει ειδικός διάδρομος από τις διεθνείς αφίξεις προς τις πτήσεις ανταπόκρισης. Ακολουθήστε την πινακίδα "Πτήσεις σύνδεσης" αφού περάσετε από τη μετανάστευση και παραλάβετε τις αποσκευές σας.

Μετά από περίπου 150 μέτρα θα φτάσετε στα ειδικά γκισέ check-in για μετεπιβίβαση, όπου θα παραδώσετε ξανά τις αποσκευές σας και θα περάσετε από το σημείο ελέγχου ασφαλείας που προορίζεται για τη μετεπιβίβαση επιβατών απευθείας στις πύλες αναχώρησης.

Ακολουθούν οι χρόνοι που μπορείτε ρεαλιστικά να φτάσετε από το αεροπλάνο στο αεροσκάφος. Αυτοί οι χρόνοι βασίζονται στην υπόθεση ότι η ουρά στο τμήμα μετανάστευσης δεν θα ξεπεράσει τα 60 λεπτά.

 • Διεθνής -> Διεθνής: μετανάστευση και έλεγχος ασφαλείας
  • 90 λεπτά
 • Διεθνές -> εσωτερικό: μετανάστευση και έλεγχος ασφαλείας
  • 90 λεπτά
 • Εθνικό -> Διεθνές: κανένας έλεγχος
  • 15-30 λεπτά
 • Εγχώριο -> εσωτερικό: κανένας έλεγχος
  • 15-30 λεπτά

Πρέπει να εγκαταλείψω τη ζώνη διέλευσης όταν αλλάζω τρένο;

Εάν φτάσετε στο Σιάτλ με διεθνή πτήση, πρέπει να βγείτε από τη ζώνη διέλευσης, να περάσετε από τη μεταναστευτική υπηρεσία και να παραλάβετε τις αποσκευές σας. Κάντε ξανά check-in και περάστε από τον έλεγχο ασφαλείας για να επιστρέψετε στη ζώνη διέλευσης.

Εάν φτάνετε από άλλο προορισμό εντός των ΗΠΑ, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην πύλη μετεπιβίβασης χωρίς κανένα σημείο ελέγχου τόσο για πτήσεις εσωτερικού όσο και για πτήσεις εξωτερικού.

Πρέπει να παραλάβω τις αποσκευές μου;

Εάν φτάνετε στο αεροδρόμιο του Σιάτλ από το εξωτερικό, πρέπει πάντα να παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας και να τις παραδίδετε εκ νέου στο γκισέ ελέγχου μετεπιβίβασης.

Εάν πετάτε από προορισμό εντός των ΗΠΑ και έχετε αναμονή όχι μεγαλύτερη των 8 ωρών, η αποσκευή σας θα μεταφερθεί αυτόματα. Δεν έχει σημασία αν συνεχίζετε με διεθνή ή εσωτερική πτήση.

Χρειάζεται να υποβάλω αίτηση για ESTA;

Κάθε φορά που μετεπιβιβάζεστε από μια διεθνή πτήση, πρέπει να παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας και να βγαίνετε από τον χώρο διέλευσης.

Ως εκ τούτου, πρέπει να έχετε ηλεκτρονική ESTA για να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες (για 21 usd ηλεκτρονική διεκπεραίωση στον επίσημο ιστότοπο: esta.cbp.dhs.gov).

Πόση ώρα διαρκεί ο μεταναστευτικός έλεγχος;

Οι έλεγχοι μετανάστευσης στο Σιάτλ δεν είναι συνήθως μακροχρόνιοι, με τη διάρκεια της ουράς να κυμαίνεται μεταξύ 20 και 90 λεπτών.

Εάν έχετε λιγότερο από 1,5 ώρα για να μεταβείτε, σας συνιστούμε να ενημερώσετε τους πληροφοριοδότες ότι έχετε στενή μεταβίβαση πριν μπείτε στην ουρά. Σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται να σας στείλουν στην ουρά προτεραιότητας.

Εάν δεν προλάβετε την εγγυημένη ανταπόκρισή σας λόγω της διάρκειας του ελέγχου μετανάστευσης, η αεροπορική εταιρεία θα κανονίσει δωρεάν την επόμενη πτήση. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν παρέχεται διαμονή με έξοδα της αεροπορικής εταιρείας.

Πρέπει να περάσω από έλεγχο διαβατηρίων κατά την αναχώρηση;

Όχι. Δεν υπάρχει πλέον έλεγχος μετανάστευσης κατά την αναχώρηση από τις ΗΠΑ.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.