Μεταφορά από το αεροδρόμιο Σαράγεβο

Σαράγεβο

Ο ευκολότερος τρόπος από το αεροδρόμιο είναι με ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν πολύ μικρή συχνότητα.

Ταξί

Υπάρχει μια πιάτσα ταξί ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό, η οποία είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο. Η τιμή είναι σταθερή και δεν υπάρχει ταξίμετρο. Για το σταθμό λεωφορείων ή τρένων πληρώνετε 30 μπαμ, για το ιστορικό κέντρο 40 μπαμ.

Μπορείτε να πληρώσετε μόνο με μετρητά, τα ευρώ είναι επίσης κοινώς αποδεκτά. Εάν πληρώσετε σε ευρώ, το ποσό θα πρέπει να είναι το μισό της αξίας σε μάρκα Βοσνίας.

Η Bolt ή η Uber δεν λειτουργούν στο Σαράγεβο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημοφιλή τοπική εφαρμογή MojTaxi.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Σεράγεβο

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Εάν το αεροδρόμιο του Σαράγεβο θα είναι η αφετηρία για την εξερεύνηση ολόκληρης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, η ενοικίαση αυτοκινήτου φαίνεται να είναι η πιο βολική επιλογή.

Ειδικότερα, η εξερεύνηση των βουνών, της φυσικής ομορφιάς και των μικρών χωριών είναι πολύ δύσκολη χωρίς αυτοκίνητο.

Στο αεροδρόμιο λειτουργούν πολλές τοπικές και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Οι τιμές για μια εβδομάδα ξεκινούν από περίπου 170 ευρώ.

Συγκρίνετε τιμές - κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Λεωφορείο Centrotrans

Μια ειδική υπηρεσία λεωφορείου Centrotrans εκτελεί απευθείας δρομολόγια από τον τερματικό σταθμό (η στάση απέχει περίπου 50 μέτρα από την έξοδο πίσω από το χώρο στάθμευσης) προς το κέντρο της πόλης προς την περιοχή Baščaršija.

  • Συμβουλή διαμονής: Hotel Old Sarajevo *** απευθείας στην περιοχή Baščaršija

Στο λεωφορείο δεν αναγράφεται ο αριθμός της γραμμής, αλλά μόνο μια πινακίδα με την ένδειξη "Aerodrom - Bentbaša", η οποία είναι ένας δρόμος ακριβώς στην περιοχή Baščaršija.

Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα δρομολογίων δημοσιεύεται στον ιστότοπο του αεροδρομίου και είναι επίσης αναρτημένο στη στάση του λεωφορείου. Το εισιτήριο πληρώνεται στον οδηγό του λεωφορείου και μόνο σε μετρητά.

  • Χρόνος ταξιδιού - 35 λεπτά
  • Ναύλοι - 5 bam / 8 bam μετ' επιστροφής με ανοικτή ημερομηνία και ώρα αναχώρησης
  • Συχνότητα - 8-9 φορές την ημέρα
  • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 20:30
  • Πρώτη σύνδεση από το κέντρο της πόλης - 6:55 π.μ. (τις Κυριακές και τις αργίες έως τις 9:30 π.μ.)

Τρόλεϊ από την περιοχή Dobrinja

Αν οι ώρες δεν σας βολεύουν, απλά περπατήστε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο μέσα από την κατοικημένη περιοχή μέχρι τη συνοικία Dobrinja, όπου τα τρόλεϊ 103 και 107 κινούνται προς το κέντρο.

Η συχνότητα των λεωφορείων είναι 9 έως 11 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και χρειάζονται 35-40 λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο (Trg Austrije).

Μπορείτε να αγοράσετε ένα απλό εισιτήριο προς 1,60 bam στο πρακτορείο εφημερίδων ή προς 1,80 bam από τον οδηγό του λεωφορείου.

  • Γραμμή 103: Dobrinja - Skenderija (σύγχρονο κέντρο) - Trg Austrije (ιστορικό κέντρο)
  • Γραμμή 107: H. Hume (σύγχρονο κέντρο) - Jezero (βόρεια της πόλης)
Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.