Σαντορίνη
Εθνικό Αεροδρόμιο Σαντορίνης Θήρας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Σαντορίνη

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Σαντορίνη

Krystof Hajek ενημερωμένο 17. 11. 2023

Πώς θα φτάσετε από το αεροδρόμιο στο θέρετρο και είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο ή λεωφορείο;

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν θέλετε να γνωρίσετε τη Σαντορίνη πλήρως, επιχειρώντας εξορμήσεις στα απομακρυσμένα χωριά ή στις απομονωμένες παραλίες, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η καλύτερη επιλογή. Όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη βρίσκονται στην αίθουσα αφίξεων του αεροσταθμού και μπορείτε να συγκρίνετε και να κάνετε κράτηση απευθείας μέσω της ιστοσελίδας rentalcars.com.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές, την κυκλοφορία στο νησί ή τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διαβάστε τον οδηγό μας για τη Σαντορίνη.

Κάντε κράτηση αυτοκινήτου - Αεροδρόμιο Σαντορίνης

Λεωφορεία KTEL

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ εκτελούν δρομολόγια περίπου μία φορά την ώρα προς τη μεγαλύτερη πόλη των Φηρών, από όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε άλλες γραμμές σε όλο το νησί.

Το εισιτήριο κοστίζει 2,20 EUR και πωλείται από τον οδηγό, κατά τη διαδρομή από τα Φηρά αγοράζετε το εισιτήριο από το παράθυρο στη στάση του λεωφορείου. Η διαδρομή από το αεροδρόμιο προς τα Φηρά διαρκεί 20 λεπτά και τα δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα ktel-santorini.gr.

Ταξί, λεωφορείο του ξενοδοχείου

Προσπαθήστε να αποφύγετε τα ταξί, οι τιμές για τους αλλοδαπούς είναι υψηλότερες από ό,τι για τους ντόπιους (περ. 2,60 EUR ανά χιλιόμετρο) και η μόνη χρήση ενός ταξί είναι στο δρόμο από/προς το αεροδρόμιο, αν δεν μπορείτε να περιμένετε.

Ωστόσο, είναι πολύ πιο βολικό να κανονίσετε μια μεταφορά με το κατάλυμά σας, συχνά τα ξενοδοχεία ή τα διαμερίσματα το προσφέρουν ακόμη και δωρεάν, ειδικά για το Καμάρι ή τα Φηρά.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.