Μεταφορά από το αεροδρόμιο Σαντορίνη

Σαντορίνη

Πώς θα φτάσετε από το αεροδρόμιο στο θέρετρο και είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο ή λεωφορείο;

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν θέλετε να γνωρίσετε τη Σαντορίνη πλήρως, επιχειρώντας εξορμήσεις στα απομακρυσμένα χωριά ή στις απομονωμένες παραλίες, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η καλύτερη επιλογή. Όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη βρίσκονται στην αίθουσα αφίξεων του αεροσταθμού και μπορείτε να συγκρίνετε και να κάνετε κράτηση απευθείας μέσω της ιστοσελίδας booking.com.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές, την κυκλοφορία στο νησί ή τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διαβάστε τον οδηγό μας για τη Σαντορίνη.

Κάντε κράτηση αυτοκινήτου - Αεροδρόμιο Σαντορίνης

Λεωφορεία KTEL

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ εκτελούν δρομολόγια περίπου μία φορά την ώρα προς τη μεγαλύτερη πόλη των Φηρών, από όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε άλλες γραμμές σε όλο το νησί.

Το εισιτήριο κοστίζει 2,20 ευρώ και πωλείται από τον οδηγό, ενώ στο δρόμο από τα Φηρά αγοράζετε το εισιτήριο από το παράθυρο στη στάση του λεωφορείου. Η διαδρομή από το αεροδρόμιο προς τα Φηρά διαρκεί 20 λεπτά και τα δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο ktel-santorini.gr.

Ταξί, λεωφορείο του ξενοδοχείου

Προσπαθήστε να αποφύγετε τα ταξί, οι τιμές για τους αλλοδαπούς είναι υψηλότερες από ό,τι για τους ντόπιους (περίπου 2,60 ευρώ ανά χιλιόμετρο) και η μόνη χρήση του ταξί είναι στο δρόμο από/προς το αεροδρόμιο, αν δεν μπορείτε να περιμένετε.

Ωστόσο, είναι πολύ πιο βολικό να κανονίσετε μια μεταφορά με το κατάλυμά σας, συχνά τα ξενοδοχεία ή τα διαμερίσματα το προσφέρουν ακόμη και δωρεάν, ειδικά για το Καμάρι ή τα Φηρά.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.