Πεσκάρα
Αεροδρόμιο Pescara Abruzzo

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Πεσκάρα

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Πεσκάρα

David Eiselt ενημερωμένο 27. 9. 2023

Ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου βρίσκεται περίπου 5 χλμ. νότια του κέντρου της Πεσκάρα και 107 χλμ. από τον υψηλότερο ορεινό όγκο των Απεννίνων, το Gran Sasso. Το αεροδρόμιο είναι προσβάσιμο μόνο οδικώς.

Δείτε τα ξενοδοχεία της Πεσκάρα

Λεωφορείο προς Πεσκάρα και Chieti

Το αεροδρόμιο της Πεσκάρα είναι προσβάσιμο με λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών της TUA και με ειδικά λεωφορεία Pescara Air Link της Trenitalia.

Pescara Air Link

Τα μεγάλα, μοντέρνα κόκκινα λεωφορεία της Trenitalia παρέχουν απευθείας, χωρίς στάση υπηρεσία προς το σταθμό Pescara Centrale, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο. Αυτά τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια κάθε ώρα το πρωί (από τις 7:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. περίπου) και στη συνέχεια πάλι κάθε ώρα το βράδυ από τις 7 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο από τον οδηγό για 1,20 ευρώ μέχρι το κέντρο. Στην ιστοσελίδα trenitalia.com μπορείτε στη συνέχεια να αγοράσετε ηλεκτρονικά εισιτήριο από/προς το αεροδρόμιο (πληκτρολογήστε PESCARA AEROPORTO) προς οποιοδήποτε σημείο του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλάζοντας τρένο στον κεντρικό σταθμό της Πεσκάρα.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό.

Δημόσιες συγκοινωνίες TUA Abruzzo

Τα κλασικά πράσινα αστικά και προαστιακά λεωφορεία παρέχουν υπηρεσίες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας σε ακανόνιστα διαστήματα περίπου 5 έως 20 λεπτών από Δευτέρα έως Σάββατο και περίπου μία φορά κάθε 20 λεπτά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τις Κυριακές και τις αργίες. Μπορείτε να βρείτε μια λεπτομερή μηχανή αναζήτησης δρομολογίων στη διεύθυνση tua.mycicero.it.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνηση στην πόλη, δείτε τον ταξιδιωτικό οδηγό για την Πεσκάρα.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο με μετρητά από τον οδηγό. Στο δρόμο από το κέντρο προς το αεροδρόμιο, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο από οποιοδήποτε πρακτορείο εφημερίδων, αλλά δεν υπάρχει πωλητής εισιτηρίων κοντά στο αεροδρόμιο.

  • 1,10 eur - 1 διαδρομή
  • 1,20 eur - μεταφορά για 90 λεπτά
  • 2,70 eur - όλη την ημέρα

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε με μετρητά, τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσω της εφαρμογής για κινητά TUAbruzzo (διαθέσιμη στη διεύθυνση: App Store / Google Play). Επιλέξτε την επιλογή "Pescara Urbano".

Η στάση των μέσων μαζικής μεταφοράς βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο απέναντι από το χώρο στάθμευσης, περίπου 60 μέτρα από τον τερματικό σταθμό. Καθώς βγαίνετε από το αεροδρόμιο, το κέντρο της Πεσκάρα βρίσκεται στα αριστερά. Οι ακόλουθες γραμμές περνούν από τη στάση λεωφορείου:

  • Η γραμμή 8 - εκτελεί δρομολόγια από το σταθμό Pescara Centrale προς το κοντινό εμπορικό κέντρο IPERCOOP.
  • Γραμμή 38 - πηγαίνει μόνο από το αεροδρόμιο μέσω του Pescara Centrale στο Montesilvano και στη συνέχεια στο Capelle sul Tavo.
  • Γραμμή 1005 - εκτελεί δρομολόγια από το σταθμό Pescara Centrale μέσω του αεροδρομίου προς Chieti και Petranico.
  • Γραμμή 1010 - από το σταθμό Pescara Centrale μέσω του αεροδρομίου προς Chieti και Serramonacesca
  • Γραμμή 1021 - από το σταθμό Pescara Centrale μέσω του αεροδρομίου προς Chieti και Scafa.
  • Γραμμή 1022 - από το σταθμό Pescara Centrale μέσω του αεροδρομίου προς Chieti και Abbateggio
  • Γραμμή 4021 - από το σταθμό Pescara Centrale μέσω του αεροδρομίου προς το Chieti.

Τις Κυριακές, η συντριπτική πλειονότητα των δρομολογίων εκτελείται μόνο από τη γραμμή 38, η οποία συμπληρώνεται από λίγα δρομολόγια της γραμμής 4021.

Δημόσιες συγκοινωνίες προς Chieti

Η δημοφιλής ιστορική πόλη Chieti, μία από τις πιο επισκέψιμες στην περιοχή Abruzzo, είναι προσβάσιμη απευθείας από το αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές 1005, 1010, 1021, 1022 και 4021. Τις καθημερινές και τα Σάββατα το διάστημα είναι περίπου 10-20 λεπτά, ενώ τις Κυριακές μόνο 1-2 φορές την ώρα.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο 90 λεπτών για 1,20 ευρώ από τον οδηγό ή μέσω της εφαρμογής TUAbruzzo για κινητά (διαθέσιμη στο App Store / Google Play). Επιλέξτε από την επιλογή "Suburbano".

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αρκετά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων διαθέτουν γκισέ ακριβώς στο αεροδρόμιο. Αν θέλετε να εξερευνήσετε τις ορεινές περιοχές του Abruzzo, τότε η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή.

Λόγω του μικρότερου ανταγωνισμού, οι τιμές εδώ είναι ελαφρώς υψηλότερες από ό,τι στα μεγαλύτερα ιταλικά αεροδρόμια, οπότε για μια ενοικίαση 4 ημερών θα πληρώσετε κατά μέσο όρο περίπου 250 ευρώ.

Ταξί

Υπάρχει επίσημη πιάτσα ταξί στο αεροδρόμιο ακριβώς έξω από την αίθουσα αναμονής. Οι τιμές για το κέντρο της Πεσκάρα είναι σταθερές και πληρώνετε 20 eur, ενώ για το Chieti 35 eur. Η πληρωμή γίνεται συνήθως μόνο με μετρητά.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.