Οχρίδα
Αεροδρόμιο Οχρίδας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Οχρίδα

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Οχρίδα

Krystof Hajek ενημερωμένο 20. 1. 2024

Το αεροδρόμιο της Οχρίδας δεν εξυπηρετείται προς το παρόν από καμία μορφή δημόσιας συγκοινωνίας και ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εδώ είναι με ταξί ή με ενοικίαση αυτοκινήτου.

Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο με θέα στη λίμνη Οχρίδα

Ταξί

Οι γνωστές εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, όπως το Bolt ή το Uber, δεν λειτουργούν στην Οχρίδα, οπότε θα πρέπει να αρκεστείτε στα κανονικά ταξί.

Υπάρχουν πάντα πολλά από αυτά που περιμένουν στο αεροδρόμιο για κάθε άφιξη.

Εδώ δεν χρησιμοποιούνται ταξίμετρα και οι διαδρομές βασίζονται στις επίσημες τιμές που είναι διαθέσιμες, για παράδειγμα, στον ιστότοπο του αεροδρομίου: ohd.airports.com.mk/taxi.

  • 730 mkd / 12 eur - Κέντρο Οχρίδας
  • 790 mkd / 13 eur - Κέντρο Struga
  • 1 950 mkd / 32 eur - Μοναστήρι του Αγίου Ναούμ

Όταν ταξιδεύετε από το αεροδρόμιο, οι οδηγοί ταξί συνήθως προσφέρουν απευθείας τις επίσημες τιμές, αλλά όταν ταξιδεύετε από το κέντρο προς το αεροδρόμιο, συνήθως ξεκινούν από τιμές γύρω στα 20 ευρώ.

Μπορείτε να πληρώσετε σε μετρητά μόνο σε μακεδονικά δηνάρια αλλά και σε ευρώ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Στο αεροδρόμιο υπάρχουν αρκετές διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, όπως η Hertz, η Sixt και η Europcar. Η Goldcar, μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων γνωστή για την άδικη μεταχείριση των πελατών της, έχει επίσης υποκατάστημα εδώ.

Οι τιμές για εβδομαδιαία ενοικίαση ξεκινούν από 150 ευρώ.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων - κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Δημόσιες συγκοινωνίες

Μέχρι το 2019, τα κόκκινα διώροφα λεωφορεία εκτελούσαν τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες προς το αεροδρόμιο. Ωστόσο, επί του παρόντος δεν λειτουργούν και το αεροδρόμιο δεν εξυπηρετείται από καμία μορφή δημόσιας συγκοινωνίας.

Τα μικρά λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια από την Οχρίδα προς τα χωριά βόρεια του αεροδρομίου σταματούν στον κεντρικό δρόμο 50 μέτρα από τον τερματικό σταθμό, αλλά το χρονοδιάγραμμα δεν είναι πουθενά δημόσια διαθέσιμο και τα δρομολόγια εκτελούνται ακανόνιστα 1-2 φορές την ημέρα.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.