Μάλτα
Luqa Μάλτα Αεροδρόμιο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Μάλτα

Υπηρεσίες στο αεροδρόμιο Μάλτα

Krystof Hajek ενημερωμένο 14. 11. 2023

Μάθετε ποιες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες στο Αεροδρόμιο Malta Luqa. Πού είναι το καλύτερο μέρος για φαγητό και ψώνια;

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο της Μάλτας

Διαδίκτυο και wi-fi

Απεριόριστο δωρεάν wi-fi είναι διαθέσιμο σε όλο το αεροδρόμιο. Συνδεθείτε στο δίκτυο "Maltairport Wi-fi" χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε μέσω κωδικού sms ή να συμπληρώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Εάν χρησιμοποιείτε κάρτα sim της ΕΕ, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις και να χρησιμοποιείτε δεδομένα στη Μάλτα στις ίδιες τιμές με αυτές που ισχύουν στη χώρα σας.

Διαφορετικά, αποκτήστε μια e-sim δεδομένων γρήγορα και εύκολα στο διαδίκτυο airalo.com.

Καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Αφού περάσετε από την ασφάλεια, θα βρεθείτε σε ένα μεγάλο κατάστημα duty free. Άλλα καταστήματα στους χώρους διέλευσης και στους δημόσιους χώρους περιλαμβάνουν κυρίως ταξιδιωτικά είδη και πολυτελή μόδα.

Στο δημόσιο τμήμα του αεροδρομίου, υπάρχει ένα πρακτορείο εφημερίδων WHSmith στην αίθουσα αφίξεων (κλείνει στις 21:00) και ένα πρακτορείο εφημερίδων "Agenda Booshop" στην αίθουσα αναχωρήσεων, ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Και στα δύο σημεία μπορείτε να αγοράσετε ποτά και γλυκά εκτός από έντυπο υλικό.

Κανονικό σούπερ μάρκετ με είδη παντοπωλείου The Convenice Shop βρίσκεται στο κτίριο Skyparks Business Center, περίπου 200 μέτρα βόρεια του τερματικού σταθμού. Το σούπερ μάρκετ βρίσκεται στο ισόγειο στο πίσω δεξί μέρος. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8:00-21:00.

Στον κοινόχρηστο χώρο της αίθουσας αφίξεων υπάρχει φαρμακείο με ώρες λειτουργίας 8:00-14:30 και 15:30-22:00.

Επιλογές φαγητού

Τα εστιατόρια είναι άφθονα στο αεροδρόμιο της Μάλτας, με περισσότερα υποκαταστήματα στο δημόσιο χώρο (επίγεια). Μετά τον έλεγχο ασφαλείας θα συναντήσετε μόνο 3 καταστήματα εστίασης. Ελέγξτε τις ώρες λειτουργίας των δημοφιλών αλυσίδων:

  • KFC (10:00-22:00)
  • Burger King (10:00-22:00)
  • Costa Coffee (8:30-22:00)

Στο δημόσιο χώρο θα βρείτε τα περισσότερα εστιατόρια στο υπόγειο. Ακολουθήστε τις πινακίδες "Food Court", οι οποίες θα σας οδηγήσουν σε μια ευρύχωρη αίθουσα με άνετα καθίσματα.

Άλλα εστιατόρια βρίσκονται στο κτίριο "Skyparks Business Center" σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τον τερματικό σταθμό.

Στην περιοχή διέλευσης, μπορείτε να επωφεληθείτε από το Hard Rock Café και δύο σνακ μπαρ με ποικιλία από σάντουιτς και ζεστά γεύματα.

Για έναν πλήρη κατάλογο των εστιατορίων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

Αποθήκευση αποσκευών

Χώρος αποθήκευσης αποσκευών υπάρχει στην αίθουσα αναχωρήσεων. Αρχικά, αναφέρετε στο γραφείο πληροφοριών ότι επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο αποσκευών και στη συνέχεια ένας υπάλληλος θα σας μεταφέρει στον ειδικό χώρο αποσκευών.

Και πάλι, πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με το γραφείο πληροφοριών για να παραλάβετε τις αποσκευές σας. Είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και το τέλος είναι 5 EUR για 12 ώρες ή 10 EUR για 24 ώρες. Για τις τρέχουσες τιμές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του αεροδρομίου: maltairport.com/luggage-deposit.

ΑΤΜ

Τα ΑΤΜ βρίσκονται σε όλο το αεροδρόμιο και λειτουργούν από τις ακόλουθες εταιρείες. Οι χρεώσεις εμφανίζονται για αναλήψεις που πραγματοποιούνται με ξένη κάρτα σε ευρώ.

  • Bank of Valletta (BOV) - χωρίς χρέωση ανάληψης (αίθουσα αναχωρήσεων κοντά στην Costa Coffe)
  • HSBC - χωρίς χρέωση ανάληψης (αίθουσα αφίξεων)
  • Euronet - τέλος ανάληψης 4,50 EUR (χώρος αναχώρησης διαμετακόμισης)

Κατάστρωμα παρατήρησης

Το κατάστρωμα παρατήρησης αεροσκαφών βρίσκεται στον 3ο όροφο του δημόσιου χώρου και είναι προσβάσιμο δωρεάν όλο το 24ωρο.

Πόσιμο νερό

Αφού περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας, θα βρείτε σιντριβάνια με κρύο πόσιμο νερό κοντά στις περισσότερες τουαλέτες. Μπορείτε να γεμίσετε το δικό σας μπουκάλι με νερό δωρεάν.

Δωμάτιο καπνιζόντων

Αφού περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μερικώς υπαίθριο χώρο καπνίσματος κοντά στο εστιατόριο "Relish".

Φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών

Το αεροδρόμιο είναι εξοπλισμένο με περίπτερα με πρίζες για φόρτιση. Θα τις βρείτε επίσης τοποθετημένες στα καθίσματα και σε όλα τα εστιατόρια.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.