Μαϊάμι
Αεροδρόμιο Μαϊάμι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Μαϊάμι

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μαϊάμι

Krystof Hajek ενημερωμένο 12. 1. 2024

Το αεροδρόμιο του Μαϊάμι είναι επίσης ένας από τους κόμβους επίγειων μεταφορών της πόλης. Πολλές γραμμές λεωφορείων, μετρό, τρένα και αρκετοί αυτοκινητόδρομοι διασταυρώνονται κοντά στον τερματικό σταθμό.

Αυτόματο τρένο MIA Mover

Από τον τερματικό σταθμό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς είναι να πάρετε τη σύντομη γραμμή αυτόματου τρένου MIA Mover προς τον κεντρικό κόμβο μεταφορών "Miami Central Station", όπου, μεταξύ άλλων, βρίσκονται οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το τρένο είναι δωρεάν και λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ η διαδρομή διαρκεί περίπου 3 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελεί δρομολόγια περίπου μία φορά κάθε 2 λεπτά, ενώ το βράδυ το μεσοδιάστημα επεκτείνεται στα 4-5 λεπτά. Μεταξύ 0:00 και 4:30, το τρένο λειτουργεί μόνο με κουμπί κλήσης, το οποίο βρίσκεται σε κάθε πόρτα της πλατφόρμας. Μετά το πάτημα του κουμπιού, το τρένο θα φτάσει το αργότερο σε 4 λεπτά.

Ακολουθήστε τις πινακίδες "MIA Mover" και δεν μπορείτε να χάσετε το τρένο. Από την πιο απομακρυσμένη γωνιά του αεροδρομίου του Μαϊάμι, μπορείτε να φτάσετε στον μοναδικό σιδηροδρομικό σταθμό μέσα σε 15 λεπτά.

Ενοικιάστε αυτοκίνητο

Αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε κατευθείαν από το αεροδρόμιο για να εξερευνήσετε τη Φλόριντα, η μόνη σας επιλογή είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο. Από τον τερματικό σταθμό, πάρτε το προαναφερθέν τρένο MIA Mover μέχρι τον κεντρικό σταθμό, όπου στα αριστερά βρίσκεται ένα μεγάλο κτίριο με όλες τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στο Μαϊάμι.

Κλείνετε πάντα το αυτοκίνητό σας online εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε τη διαθεσιμότητα ενός συγκεκριμένου μοντέλου και μια σημαντικά χαμηλότερη τιμή.

Μια συνηθισμένη τιμή για μια 7ήμερη ενοικίαση είναι περίπου 400 USD, με τα καλύτερα αυτοκίνητα, όπως τα κάμπριο, να ξεκινούν από 520 USD προς τα πάνω.

Εάν θα μείνετε αμιγώς στο Μαϊάμι για λίγες ημέρες μετά την άφιξή σας, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τις δημόσιες συγκοινωνίες και να νοικιάζετε αυτοκίνητο όταν ταξιδεύετε εκτός Μαϊάμι.

Λεωφορείο για το Μαϊάμι Μπιτς

Οι καλύτερες επιλογές διαμονής βρίσκονται στην πιο διάσημη τοπική περιοχή, που είναι η παραλία του Μαϊάμι. Απευθείας από το αεροδρόμιο, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο εξπρές της γραμμής 150, το οποίο συμπληρώνεται από το J. Το λεωφορείο 150 διατρέχει ολόκληρο το νότιο τμήμα του Μαϊάμι Μπιτς που ονομάζεται South Beach, ενώ η γραμμή J καταλήγει περίπου στη μέση του Μαϊάμι Μπιτς, στην περιοχή Mid Beach.

 • Χρόνος ταξιδιού: Η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα: 30-40 λεπτά ανάλογα με τον προορισμό
 • Συχνότητα: 20 λεπτά (30 λεπτά μετά τις 21:00) τόσο για το 150 όσο και για το J
 • Ώρες λειτουργίας: 6:00-23:40 για τη γραμμή 150, 4:30-0:15 για τη γραμμή J
 • Χρονοδιάγραμμα και χάρτης της γραμμής 150 / γραμμή J

Φθηνά ξενοδοχεία στο Μαϊάμι

Αγοράστε το εισιτήριό σας από τον αυτόματο πωλητή εισιτηρίων πριν από την είσοδο στο σταθμό. Αφού βγείτε από το MIA Mover, στρίψτε δεξιά και θα συναντήσετε δύο τύπους μηχανημάτων. Το ένα στα αριστερά είναι για το τρένο TriRail, δεν ισχύει για εσάς. Το μηχάνημα στα δεξιά είναι για τα εισιτήρια του Metrobus και του Metrorail, το οποίο είναι δικό σας. Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά (κέρματα και χαρτονομίσματα) και πιστωτικές κάρτες.

1 διαδρομή (επιτρέπεται 1 μετεπιβίβαση στο μετρό) 2,25 USD
1 ημέρα (ημερολογιακά, όχι 24 ώρες) 5,65 USD
7 ημερολογιακές ημέρες 29,25 USD

Οι ημερήσιες και πολυήμερες κάρτες ισχύουν για όλα τα λεωφορεία Metrobus και Metro σε όλο το Μαϊάμι.

Πρέπει να πάρετε την πρώτη κυλιόμενη σκάλα στα αριστερά ή τον ανελκυστήρα που κατεβαίνει στην πλατφόρμα του λεωφορείου. Το λεωφορείο 150 κάνει στάση στην πλατφόρμα 10, η οποία είναι η πρώτη στην κυλιόμενη σκάλα.

Μετρό προς το κέντρο του Μαϊάμι

Αν κατευθύνεστε κατευθείαν στην καρδιά του ηπειρωτικού Μαϊάμι, όπου βρίσκεται η οικονομική περιοχή με τους ουρανοξύστες και τα μεγάλα ξενοδοχεία, χρησιμοποιήστε την πορτοκαλί γραμμή. Συνδέεται με το Metromover στο σταθμό Government Center Station, το οποίο προσφέρει δωρεάν τρένα κάθε 5 λεπτά σε όλο το κέντρο του Μαϊάμι.

 • Χρόνος ταξιδιού Government Center / Brickell - 15 / 17 λεπτά
 • Συχνότητα - 15 λεπτά τις καθημερινές και 30 λεπτά τα Σαββατοκύριακα
 • Ώρες λειτουργίας - 5:00 π.μ. - 0:20 μ.μ.
 • Πληροφορίες για το μετρό του Μαϊάμι: miamidade.gov/metrorail

Ο σταθμός του μετρό του αεροδρομίου βρίσκεται δίπλα στις στάσεις των λεωφορείων και περνάτε από τουρνικέ για να φτάσετε στην πλατφόρμα. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από το ίδιο μηχάνημα με τα εισιτήρια του λεωφορείου και έχουν την ίδια τιμή:

1 διαδρομή (επιτρέπεται 1 μετεπιβίβαση σε λεωφορείο) 2,25 USD
1 ημέρα (ημερολογιακά, όχι 24 ώρες) 5,65 USD
7 ημερολογιακές ημέρες 29,25 USD

Τα ημερήσια και πολυήμερα εισιτήρια ισχύουν για όλα τα λεωφορεία Metrobus και Metro σε όλο το Μαϊάμι.

Χάρτης δημόσιων συγκοινωνιών προς το αεροδρόμιο του Μαϊάμι

Ταξί

Τα ταξί είναι τα μόνα μέσα μεταφοράς που πηγαίνουν απευθείας στους αεροσταθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το αυτόματο τρένο MIA Mover και απλώς ακολουθήστε την πλοήγηση "ταξί" που θα σας μεταφέρει απευθείας μπροστά από τον τερματικό σταθμό.

Οι τιμές από/προς το αεροδρόμιο είναι καθορισμένες ανά ζώνη, δεν υπάρχουν απάτες σε τουρίστες. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν φιλοδώρημα, το οποίο συνηθίζεται στο 10-15%, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Παραδείγματα τιμών ταξί:

Τρένο προς Fort Lauderdale και West Palm Beach

Για ταξίδια βόρεια από το Μαϊάμι προς το West Palm Beach, χρησιμοποιήστε τη σιδηροδρομική γραμμή "Tri Rail".

Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια από τις 4:00 π.μ. έως τις 9:40 μ.μ. κάθε 20 λεπτά το πρωί, μία φορά ανά ώρα μέχρι το μεσημέρι και μία φορά ανά μισή ώρα το απόγευμα. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 3,50 USD στο 6,90 USD ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Tri Rail για να μεταβείτε από το Μαϊάμι σε άλλα αεροδρόμια της μητροπολιτικής περιοχής του Μαϊάμι - Fort Lauderdale και West Palm Beach.

 • Fort Lauderdale: χρόνος ταξιδιού 45 λεπτά, τιμή 3,75 USD
 • West Palm Beach: χρόνος ταξιδιού 105 λεπτά, τιμή 6,90 USD

Επίσημες πληροφορίες για την Tri Rail μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: tri-rail.com

Τρόλεϊ του Μαϊάμι - Δωρεάν μεταφορά

Για τους πολύ φειδωλούς ταξιδιώτες, προσφέρεται επίσης δωρεάν μεταφορά όταν ταξιδεύετε στο κέντρο της πόλης (όχι στο Miami Beach), όσο χρονοβόρα και άβολη και αν είναι. Ο κεντρικός σταθμός του αεροδρομίου του Μαϊάμι εξυπηρετείται επίσης από τη γραμμή Flagami Route με μικρά λεωφορεία στο ιστορικό στυλ του Miami Trolley.

Δρομολογείται από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 6:30 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ. σε διαστήματα περίπου 30-40 λεπτών προς τη νοτιοδυτική περιοχή του Μαϊάμι. Η γραμμή Flagami Route δεν εκτελεί δρομολόγια τις Κυριακές. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα δρομολόγια στις στάσεις των λεωφορείων, οι διαδικτυακές τοποθεσίες των λεωφορείων μπορούν να εντοπιστούν στον επίσημο ιστότοπο. Η συχνότητα μεταξύ των συνδέσεων είναι περίπου 30-45 λεπτά.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε στον ιστότοπο: miamigov.com/Get-Trolley

Αν κατευθύνεστε προς το κέντρο της πόλης, πρέπει να κατεβείτε στη στάση 7th St / 37th Ave, να περπατήσετε περίπου 300 μέτρα νότια, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε μια άλλη γραμμή του Miami Trolley που ονομάζεται Little Havana, η οποία περνάει μέσα από την κουβανική γειτονιά της Little Havana και σας μεταφέρει μέχρι την οικονομική περιοχή Brickell.

Από εκεί, το αυτοματοποιημένο τρένο Metromover ή άλλες γραμμές Miami Trolley θα σας μεταφέρουν και πάλι δωρεάν στο κέντρο της πόλης. Μια παρόμοια διαδικασία σας περιμένει και στο δρόμο σας προς το αεροδρόμιο. Από τη γραμμή Little Havana, κατεβείτε στη στάση NW 2nd Terrace και περπατήστε 300 μέτρα βόρεια για να επιβιβαστείτε στη γραμμή Flagami προς το αεροδρόμιο του Μαϊάμι.

Όλη αυτή η δοκιμασία, συμπεριλαμβανομένης της αναμονής, μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ώρες, και το αναφέρουμε μόνο και μόνο για να σας δείξουμε ότι υπάρχει δωρεάν λεωφορείο προς το αεροδρόμιο του Μαϊάμι.

Άλλα δρομολόγια λεωφορείων στην περιοχή

Εκτός από τα λεωφορεία 150 και J προς την παραλία του Μαϊάμι, υπάρχουν και άλλα λεωφορεία που αναχωρούν από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων του αεροδρομίου του Μαϊάμι. Δεν θα έχετε μεγάλη χρησιμότητα από αυτά, εκτός ίσως αν βρείτε πολύ φθηνό κατάλυμα εκτός του κέντρου.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ίδιες με αυτές του μετρό και των λεωφορείων 150/J.

Κάντε κλικ στον αριθμό της γραμμής για να δείτε το χρονοδιάγραμμα και τον χάρτη.

 • Γραμμή 7A - παράκαμψη προς το κέντρο του Μαϊάμι, διάστημα 30 λεπτών, χρόνος διαδρομής περίπου 35 λεπτά
 • Γραμμή 37 - μια μεγάλη γραμμή που συνδέει τα δυτικά προάστια του Μαϊάμι από το Hialeah στα βόρεια μέσω του αεροδρομίου στο Coral Gables στα νότια (χάρτης και πρόγραμμα), μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η ταχύτερη σύνδεση προς τη Μικρή Αβάνα, άφιξη σε περίπου 20 λεπτά, διάστημα 30 λεπτά
 • Γραμμή 42 - μια άλλη μεγάλη διαδρομή που διασχίζει τα δυτικά προάστια από την Opa-locka στα βόρεια έως το Coral Gables στα νότια. Διατρέχει πολύ πιο δυτικά από τη γραμμή 37 και έχει μικρή χρήση για τους τουρίστες
 • Γραμμή 57 - εκτείνεται από το αεροδρόμιο προς το νοτιοδυτικό τμήμα του Μαϊάμι και δεν έχει καμία χρήση εκτός ενδεχομένως από ιδιωτικά οικονομικά καταλύματα
 • Γραμμή 238 - εκτείνεται από το αεροδρόμιο προς τα δυτικά προάστια προς το εμπορικό κέντρο Dolphin Mall, περνώντας από διάφορα ξενοδοχεία στην άκρη του Μαϊάμι
 • Γραμμή 297 - πηγαίνει από το αεροδρόμιο προς το βόρειο προάστιο Miami Gardens και δεν έχει καμία πρακτική χρήση για τουρίστες
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.