Etna
Αεροδρόμιο Catania Fontanarossa

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Κατάνια

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Κατάνια

Krystof Hajek ενημερωμένο 5. 4. 2024

Το αεροδρόμιο είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο, δημόσιο και υπεραστικό λεωφορείο, ενώ υπάρχει και σιδηροδρομικός σταθμός σε κοντινή απόσταση.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν θέλετε να ταξιδέψετε στη Σικελία διεξοδικά, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο πιο βολικός τρόπος μεταφοράς. Υπάρχουν πολλά υποκαταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων ακριβώς στην περιοχή αφίξεων του αεροσταθμού, αλλά πάντα να κάνετε κράτηση online εκ των προτέρων.

Χρησιμοποιήστε τη μηχανή σύγκρισης για να συγκρίνετε όλες τις διαθέσιμες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων από Rentalcars.com, η οποία θα σας δείξει όλες τις προσφορές και μπορείτε στη συνέχεια να κάνετε κράτηση του αυτοκινήτου σας μέσω αυτής.

Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης κυμαίνονται μεταξύ 150 ευρώ και 250 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου και την εποχή.

Το λεωφορείο "Alibus" για την Κατάνια

Το κόκκινο και μπλε Alibus εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το κέντρο και τον κεντρικό σταθμό . Τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 25 λεπτά από τις 5:00 έως τις 0:30 (δείτε το χρονοδιάγραμμα και τον χάρτη διαδρομής), η διαδρομή διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα και ένα εισιτήριο 90 λεπτών που ισχύει και για άλλες γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας στην Κατάνια κοστίζει 4 eur.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια από το περίπτερο μέσα στην αίθουσα αφίξεων, από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης στη στάση του λεωφορείου, από τον οδηγό ή ηλεκτρονικά από την εφαρμογή AMT (διαθέσιμη στο Google Play / App Store). Σε όλες τις περιπτώσεις, μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή κάρτα.

Η στάση του λεωφορείου Alibus βρίσκεται περίπου 70 μέτρα δεξιά από την έξοδο του τερματικού σταθμού.

 • Χρόνος ταξιδιού προς Κατάνια - 28 λεπτά
 • Συχνότητα - 25 λεπτά
 • Τιμές - 4 eur / μεταφορά σε 90 λεπτά
 • Πρώτη σύνδεση από το κέντρο (P.zza Giovanni XXIII) - 5:08
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 00:30
 • Επίσημη ιστοσελίδα: amts.ct.it/alibus

Λεωφορεία 524 και 538

Μια φθηνότερη εναλλακτική λύση προσφέρει το λεωφορείο 524 (χάρτης και δρομολόγια: amt.ct.it/524), αλλά δεν πηγαίνει απευθείας στον τερματικό σταθμό. Πρέπει να περπατήσετε περίπου 300 μέτρα μέχρι τη "Via Santa Maria Goretti", όπου θα βρείτε τη στάση Goretti-Campo Nord (δείτε τη θέση στο χάρτη).

Η διαδρομή προς το κέντρο διαρκεί μισή ώρα. Η γραμμή λειτουργεί από τις 5:15 έως τις 20:10 περίπου κάθε 40 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 1 ευρώ. Μπορείτε να το αγοράσετε από το πρακτορείο εφημερίδων στο αεροδρόμιο, θέλετε ένα προσημειωμένο εισιτήριο λεωφορείου για 1 ευρώ, ή άνετα από την εφαρμογή AMT (διαθέσιμη στο: Google Play / App Store).

Υπάρχει επίσης ένα ημερήσιο εισιτήριο για αυτό το λεωφορείο προς 2,50 eur, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη γραμμή Alibus. Το λεωφορείο 538 πηγαίνει επίσης στην ίδια στάση, αλλά χρειάζεται περίπου διπλάσια ώρα για να φτάσει στο κέντρο.

Τα δρομολόγια όλων των λεωφορειακών γραμμών στην Κατάνια μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο: amt.ct.it/percorsi-e-orari, ενώ πληροφορίες για όλους τους τύπους εισιτηρίων των δημόσιων συγκοινωνιών στην Κατάνια μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λεωφορεία προς άλλες πόλεις

Άλλες πόλεις: αρκετές εταιρείες λεωφορείων κάνουν στάση απευθείας στο αεροδρόμιο και εκτελούν δρομολόγια κυρίως προς τα ανατολικά και νότια τμήματα της Σικελίας.

 • Παλέρμο - Τα λεωφορεία Flixbus, Sais Autolinee αναχωρούν κάθε ώρα από τις 4:30 π.μ. έως τις 8 μ.μ., τα εισιτήρια κοστίζουν 14 ευρώ (πωλούνται στο περίπτερο της στάσης ή στο διαδίκτυο, όχι από τον οδηγό),
 • Siracusa - Η Interbus πραγματοποιεί απευθείας δρομολόγια προς τη νότια Σικελία κάθε 30 λεπτά από τις 8:40 π.μ. έως τις 8:10 μ.μ. Για να πληρώσετε το εισιτήριο για τη Siracusa, επισκεφθείτε το 6,40 eur,
 • Ταορμίνα και Letojanni - απευθείας δρομολόγια Interbus, τιμή 6,50 eur
 • Enna - λεωφορεία Flixbus και Sais Autolinee, τιμή 8 eur
 • Αγριτζέντο - Flixbus και Sais Trasporti, τιμή 13,40 eur
 • Ragusa - απευθείας συνδέσεις Interbus, τιμή 8,60 eur
 • Trapani - απευθείας συνδέσεις Flixbus, τιμή 23 eur
 • Messina - απευθείας συνδέσεις Flixbus, τιμή 9 eur

Τρένο

Περίπου 950 μέτρα από το αεροδρόμιο, έχει κατασκευαστεί ο σιδηροδρομικός σταθμός Catania Aeroporto Fontanarossa, από όπου μπορείτε να φτάσετε στον τερματικό σταθμό με τα πόδια κατά μήκος του πεζοδρομίου (βλ. χάρτη περιπατητικής διαδρομής).

Απευθείας τρένα περνούν από το αεροδρόμιο από τις Συρακούσες μέσω του κέντρου της Κατάνης, της Ταορμίνας και της Μεσσήνης. Ελέγξτε την ιστοσελίδα για τις συνδέσεις Trenitalia.com. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από ένα μηχάνημα στο σταθμό, αλλά μπορούν επίσης να αγοραστούν ηλεκτρονικά στην ίδια τιμή.

Για παράδειγμα, ένα εισιτήριο για το κέντρο της Κατάνια κοστίζει 2,20 ευρώ, ενώ για τις Συρακούσες 8,80 ευρώ.

Ταξί

Δυστυχώς ένα ταξί θα είναι απαραίτητο για τις πρωινές αναχωρήσεις πριν από τις 7 π.μ., οι οποίες δεν μπορούν να προσεγγιστούν με ασφάλεια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι τιμές των ταξί για το κέντρο της Κατάνιας κυμαίνονται μεταξύ 25 και 30 eur ανάλογα με τον συγκεκριμένο προορισμό.

Οι εταιρείες Bolt και Uber δεν λειτουργούν στην πόλη.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.