Kaohsiung
Αεροδρόμιο Kaohsiung

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Kaohsiung

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Kaohsiung

Krystof Hajek ενημερωμένο 29. 12. 2023

Το αεροδρόμιο Kaohsiung απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από το κέντρο και είναι προσβάσιμο με μετρό ή ταξί. Τα υπεραστικά λεωφορεία σταματούν επίσης στο αεροδρόμιο.

Δείτε τιμές για ξενοδοχεία σε Kaohsiung

EasyCard - τιμή και πού να αγοράσετε

Η EasyCard μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις πόλεις της Ταϊβάν για τις δημόσιες και περιφερειακές μεταφορές. Η κάρτα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές σε ορισμένα σούπερ μάρκετ ή στα μίνι μάρκετ 7-Eleven ή FamilyMart.

Επίσημη ιστοσελίδα: easycard.com.tw.

Η κάρτα λειτουργεί με βάση την πίστωση, την οποία φορτώνετε στην κάρτα σε οποιοδήποτε ποσό όταν πραγματοποιείτε μια αγορά και μπορεί να επαναφορτιστεί ανά πάσα στιγμή σε πολλά σημεία.

Όταν ταξιδεύετε με το μετρό ή τα λεωφορεία, αρκεί να κρατήσετε την κάρτα σε έναν αναγνώστη ή σε ένα περιστροφικό διάδρομο και το αντίστοιχο ποσό του κομίστρου αφαιρείται αυτόματα. Έτσι, δεν χρειάζεται πάντα να ψάχνετε για μετρητά και να βλέπετε αν μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα (συνήθως δεν μπορείτε).

Η κάρτα κοστίζει 100 TWD, αλλά αυτό είναι απλώς μια προκαταβολή που θα σας επιστραφεί αν επιστρέψετε την κάρτα όταν φύγετε από την Ταϊβάν. Όταν αγοράζετε την κάρτα πρέπει να συμπληρώσετε ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων αμέσως, για να ξεκινήσετε συνιστούμε 300 twd έως 500 twd.

Σε όλους τους σταθμούς του μετρό θα συναντήσετε επίσης μηχανήματα που πωλούν την κάρτα "TPASS", η οποία όμως απευθύνεται κυρίως σε τακτικούς εργαζόμενους και εκδίδεται μόνο σε έκδοση 1 μήνα.

Σημεία πώλησης στο αεροδρόμιο

Η EasyCard μπορεί να αγοραστεί σε διάφορα σημεία.

 • Γραφεία εισιτηρίων στον διεθνή τερματικό σταθμό - πληρωμή με μετρητά και πιστωτική κάρτα
 • Αυτόματοι πωλητές στο σταθμό του μετρό - μόνο μετρητά
 • 7-Eleven και FamilyMart (δημόσιος χώρος και στους δύο τερματικούς σταθμούς) - πληρωμή με μετρητά και πιστωτική κάρτα

Μετρό Kaohsiung

Η πιο βολική και εύκολη συγκοινωνία προς το κέντρο της πόλης και προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς "Kaohsiung" (τακτικός σιδηρόδρομος) και "Zuoying" (τρένα υψηλής ταχύτητας).

Ο σταθμός του μετρό βρίσκεται έξω από τους τερματικούς σταθμούς και έχει σαφή σήμανση - περίπου 20 μέτρα από τον διεθνή τερματικό σταθμό και περίπου 200 μέτρα από τον εθνικό τερματικό σταθμό.

Επίσημες πληροφορίες, τρέχουσες τιμές εισιτηρίων και ώρες αναχώρησης μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: krtc.com.tw.

 • Χρόνος διαδρομής - 15 λεπτά για το κέντρο της πόλης, 25 λεπτά για το σταθμό Zuoying
 • Συχνότητα - 5 έως 8 λεπτά
 • Τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο - 23:59
 • Πρώτο τρένο προς το αεροδρόμιο (από το σταθμό Formosa Boulevard) - 6:12

Εισιτήρια και τιμές

Μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα εισιτήρια (μάρκες) ή να χρησιμοποιήσετε την EasyCard στο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων πριν από την είσοδο στην πλατφόρμα. Το κόμιστρο είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Στο μηχάνημα μπορείτε να πληρώσετε μόνο με μετρητά.

Εισέρχεστε στην πλατφόρμα μέσω των τουρνικέλων, όπου τοποθετείτε ένα κουπόνι ή την EasyCard στον αναγνώστη. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία κατά την έξοδο από το σταθμό, οπότε κρατήστε το κουπόνι για όλη τη διαδρομή!

Οι τιμές κλιμακώνονται ανάλογα με την απόσταση.

 • 30 TWD - π.χ. σταθμός Formosa Boulevard
 • 35 TWD - π.χ. σταθμός Kaohsiung (τακτικός σιδηρόδρομος)
 • 50 TWD - π.χ. Zuoying (τρένο υψηλής ταχύτητας)

Ταξί

Οι πιάτσες ταξί βρίσκονται μπροστά από τους δύο τερματικούς σταθμούς και τα αυτοκίνητα περιμένουν όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Η τιμή για το κέντρο της πόλης είναι περίπου 450 twd. Για το σταθμό των τρένων υψηλής ταχύτητας, πληρώνετε περίπου 700 twd.

Μπορείτε να πληρώσετε μόνο με μετρητά.

Υπεραστικά λεωφορεία

Υπάρχουν στάσεις υπεραστικών λεωφορείων μπροστά από τους δύο τερματικούς σταθμούς. Δεν υπάρχουν αστικά λεωφορεία προς το αεροδρόμιο μετά το Kaohsiung.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν δύο δρομολόγια λεωφορείων.

 • 9117 - κινείται μέσω του Fangliao στα νότια του νησιού προς το δημοφιλές Εθνικό Πάρκο Kenting
  • Συχνότητα - 2 έως 3 ώρες
  • Ναύλοι - 352 twd
 • 9117A - πηγαίνει μόνο στην πόλη Fangliao
  • Συχνότητα - 40 έως 60 λεπτά
  • Ναύλοι - 175 twd

Πληρώστε τα εισιτήριά σας σε μετρητά στο γραφείο του οδηγού ή συνδέοντας την EasyCard σας στον αναγνώστη κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.