Μεταφορά από το αεροδρόμιο Κάλυμνος

Θέα από το Κάστρο Χρυσοχέριας

Λόγω των ακραίων φυσικών συνθηκών της Καλύμνου, το αεροδρόμιο είναι χτισμένο σε ένα οροπέδιο περίπου 5 χλμ. από το λιμάνι της Καλύμνου και 3 χλμ. από την πόλη του Πανόρμου.

Δείτε τα ξενοδοχεία της Καλύμνου

Ταξί

Τα ταξί είναι η μόνη μορφή δημόσιας μεταφοράς προς το αεροδρόμιο.

Υπάρχουν πάντα πολλά ταξί που περιμένουν ακριβώς έξω από την αίθουσα αφίξεων μετά την άφιξη κάθε προγραμματισμένης πτήσης. Ορισμένα αυτοκίνητα περιμένουν τους επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση εκ των προτέρων, ιδίως τους ντόπιους, ενώ άλλα περιμένουν τυχαίους επιβάτες.

Σε περίπτωση που χάσετε όλα τα ταξί που περιμένουν τυχαίους επιβάτες, οι υπόλοιποι οδηγοί ταξί θα χαρούν να καλέσουν τους συναδέλφους τους και μέσα σε 20 λεπτά θα έρθει ένα ταξί για εσάς.

Οι κανονικές τιμές από το αεροδρόμιο έχουν ως εξής:

  • Κάλυμνος (κέντρο και λιμάνι) - 12 ευρώ
  • Πάνορμος - 10 eur
  • Βλυχάδια - 18 ευρώ
  • Βάθης - 20 ευρώ

Βάθης - Βάθης - Βάθης - Βάθης - Βάθης - Βάθης - Βάθης - Βάθης - Βάθης - Βάθης.

Λεωφορείο

Αν και υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων σε όλο το νησί (τα οποία εκτελούνται από μικρότερα φορτηγάκια και όχι από μεγάλα λεωφορεία), κανένα από αυτά δεν πηγαίνει στο αεροδρόμιο.

Μπορείτε να βρείτε ενδεικτικά δρομολόγια στην ιστοσελίδα: kalymnos-isl.gr/bus-itineraries. Η πλησιέστερη στάση βρίσκεται 2,5 χλμ. από το αεροδρόμιο στο Χωριό (γραμμή "Πόθια - Αρμεός").

Με τα πόδια

Μπορείτε φυσικά να περπατήσετε από το αεροδρόμιο, αλλά μην υπολογίζετε σε κάποιο πεζοδρόμιο. Η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο είναι αρκετά έντονη.

Στο δρόμο από το αεροδρόμιο θα κατηφορίσετε πολύ απότομα. Ομοίως, θα έχετε μια απότομη ανάβαση στο δρόμο προς το αεροδρόμιο.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.