Γέφυρα Κόνιτσας
Εθνικό Αεροδρόμιο Ιωαννίνων Βασιλιάς Πύρρος

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Ιωάννινα

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ιωάννινα

Krystof Hajek ενημερωμένο 20. 2. 2024

Ο τερματικός σταθμός βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο που κατευθύνεται βόρεια προς τα αλβανικά σύνορα. Εκτός από τα ταξί, εξυπηρετείται επίσης από λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών.

Λεωφορείο

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο στα δεξιά της διασταύρωσης με τα φανάρια, περίπου 150 μέτρα από τον τερματικό σταθμό.

Η κατεύθυνση προς το κέντρο των Ιωαννίνων βρίσκεται στα αριστερά όταν κοιτάτε από τον τερματικό σταθμό.

Δεν υπάρχουν δρομολόγια στη στάση, αλλά όλα τα λεωφορεία της γραμμής κατευθύνονται προς την κεντρική στάση ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΙΟ στο κέντρο της πόλης (τοποθεσία της στάσης για την αναχώρηση προς το αεροδρόμιο από το κέντρο στο google.com/maps).

Το εισιτήριο για 1,50 eur μπορεί να αγοραστεί μόνο από τον οδηγό με μετρητά.

Δρομολόγια και επίσημες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων συνδέσμων προς τους χάρτες Google που γνωρίζουν τις ώρες των λεωφορείων στα Ιωάννινα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: astiko-ioannina.gr/en.

Η μόνη λεωφορειακή γραμμή που περνάει από το αεροδρόμιο είναι το λεωφορείο νούμερο 2, το οποίο συνήθως αναγράφει μόνο το όνομα της τελικής στάσης "ΕΛΕΟΥΣΑ" όταν έρχεται από το κέντρο. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια ανά 20-40 λεπτά τις καθημερινές και μία φορά την ώρα τα Σαββατοκύριακα.

  • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο: 12-15 λεπτά.
  • Πρώτο λεωφορείο από το κέντρο: 5:55 (6:00 τα Σαββατοκύριακα)
  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο: περίπου 23:00 (τα Σαββατοκύριακα 22:10)

Ταξί

Θα βρείτε μια πιάτσα ταξί στην αίθουσα αφίξεων. Σε κάθε προγραμματισμένη άφιξη θα περιμένουν πάντα αρκετά ταξί.

Η τιμή για το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων είναι γύρω στο μέτρο 12 ευρώ και μπορεί να πληρωθεί μόνο με μετρητά.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αρκετές μεγάλες διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων διαθέτουν γκισέ στην αίθουσα αφίξεων. Το αυτοκίνητο είναι πρακτικά το μόνο σχετικό μέσο μεταφοράς για την εξερεύνηση της ελληνικής υπαίθρου.

Οι τιμές στην υψηλή περίοδο κυμαίνονται για 7 ημέρες από 100 eur.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.