Μεταφορά από το αεροδρόμιο Harstad Narvik

Lofoten

Πόσο συχνά εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων προς το αεροδρόμιο και πόσο κοστίζει η ενοικίαση αυτοκινήτου;

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Το αεροδρόμιο Harstad Narvik Evenes αποτελεί δημοφιλές σημείο εκκίνησης για οδικές εκδρομές γύρω από τα νησιά Lofoten, οπότε το αυτοκίνητο είναι το πιο συνηθισμένο και πρακτικά το μόνο σχετικό μέσο μεταφοράς.

Αρκετές διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, όπως η Avis, η Sixt, η Alamo, η Enterprise και η Budget, λειτουργούν ακριβώς στον τερματικό σταθμό. Για μια σαφή σύγκριση των τιμών όλων των εταιρειών ενοικίασης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα rentalcars.com.

Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την εποχή, αλλά και με την έγκαιρη κράτηση. Ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών ταξιδιών, συνιστούμε να κάνετε κράτηση τουλάχιστον 3-4 μήνες νωρίτερα.

Η μέση τιμή για την ενοικίαση ενός μικρότερου αυτοκινήτου για μια εβδομάδα είναι περίπου 500 ευρώ.

Τα γκισέ ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται ακριβώς δίπλα στον ιμάντα αποσκευών.

Οι τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που εδρεύουν στις πόλεις ή στο Λοφότεν έχουν συνήθως υψηλότερες τιμές από αυτές του αεροδρομίου Evenes.

Λεωφορεία

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται επίσης από ειδικά λεωφορεία της Flybussen καθώς και από τα τακτικά περιφερειακά δρομολόγια των γραμμών 200 και 300.

Flybussen

Τα λεωφορεία Flybussen είναι σημαντικά ακριβότερα από τις γραμμές 200/300, αλλά εκτελούν πολύ πιο συχνά δρομολόγια.

Επί του παρόντος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3 γραμμές Flybussen:

  • FB80 - κατεύθυνση Harstad (222 nok)
  • FB81 - κατεύθυνση Lødingen (258 nok) και Sortland (411 nok)
  • FB82 - κατεύθυνση Bjerkvik και Narvik (329 nok)

Η γραμμή FB85 με κατεύθυνση προς τα Lofoten (Svolvær) έχει ακυρωθεί.

Το πρόγραμμα δρομολογίων σε όλες τις γραμμές προσαρμόζεται στην κίνηση των πτήσεων και ακολουθεί όλες τις πτήσεις από/προς Όσλο.

Για τις ακριβείς ώρες και για την ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: flybussen.no. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια από τον οδηγό με κάρτα.

Γραμμές 200, 300

Οι τακτικές λεωφορειακές γραμμές έρχονται επίσης στον τερματικό σταθμό και αποτελούν τη φθηνότερη μορφή μεταφοράς. Τα λεωφορεία σταματούν στο αεροδρόμιο στην πινακίδα "Flybussen 1", αλλά δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ή ένδειξη ότι η γραμμή 200 ή 300 σταματά σε αυτό το σημείο.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τα δρομολόγια είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα reisnordland.com/travel-planner και να αγοράσετε εισιτήρια μέσω της εφαρμογής Reis για κινητά (διαθέσιμη στο Google Play / App Store). Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να αγοραστούν από τον οδηγό με επιπλέον κόστος 20 nok, όπου μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή κάρτα.

Αναζητήστε το αεροδρόμιο με την ένδειξη "Harstad Narvik lufthavn Evenes".

  • Svolvær - γραμμή 300, λειτουργεί δύο φορές την ημέρα (όλη την εβδομάδα), τιμή 334 nok
  • Leknes - γραμμή 300, λειτουργεί δύο φορές την ημέρα (όλη την εβδομάδα) - μία απευθείας σύνδεση, μία με μετεπιβίβαση σε άλλο λεωφορείο της γραμμής 300 στο Svolvær, τιμή 468 nok
  • Å ή Reine - γραμμή 300, λειτουργεί 2 φορές την ημέρα με αλλαγή στο Svolvær και στο Leknes, τιμή 512 nok
  • Harstad - γραμμή 200, λειτουργεί δύο φορές την ημέρα (μόνο τις καθημερινές), τιμή 111 nok
  • Narvik - γραμμές 200 και 300, εκτελεί δρομολόγια 2-3 φορές την ημέρα (όλη την εβδομάδα), τιμή 111 nok
  • Bjerkvik (μετεπιβίβαση στο λεωφορείο 100 προς Tromsø) - λειτουργεί 2 φορές την ημέρα (όλη την εβδομάδα), τιμή 66 nok

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.