Μεταφορά από το αεροδρόμιο Graz

Styrian Hradec

Η γραμμή 630 του λεωφορείου οδηγεί απευθείας στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου και πηγαίνει προς τα νότια του Γκρατς. Εκεί θα πρέπει να μετεπιβιβαστείτε στη γραμμή 5 του τραμ με κατεύθυνση το ιστορικό κέντρο.

Σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τον τερματικό σταθμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σιδηροδρομικό σταθμό, από τον οποίο διέρχεται η προαστιακή γραμμή S5 προς τον κεντρικό σταθμό του Γκρατς ή προς το Spielfeld στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Top 10 ξενοδοχεία - Γκρατς

Εισιτήρια τρένων και λεωφορείων

Τα εισιτήρια υπάγονται στο ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών της Στυρίας "Verbund Linie" και είναι τα ίδια για τα τρένα και τα λεωφορεία.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από ένα μηχάνημα στον σιδηροδρομικό σταθμό ή από τον οδηγό στο λεωφορείο (είναι δυνατή η πληρωμή με μετρητά και κάρτα). Η εφαρμογή Verbund Linie για κινητά δεν επιτρέπει την αγορά εισιτηρίων. Όλα τα εισιτήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε αριθμό μετεπιβιβάσεων από τρένα σε άλλα τρένα, όλα τα λεωφορεία και τα τραμ εντός της χρονικής τους ισχύος.

 • 3 eur για τη ζώνη 1 (ισχύει για ταξίδια προς Graz, Feldkirchen b. Graz ή Kalsdorf) - 60 λεπτά
 • 8,10 eur για 3 ζώνες (π.χ. για ταξίδι προς Leibnitz) - 90 λεπτά
 • 6,40 eur - 24 ώρες
 • 101,20 eur - εβδομαδιαίο πάσο για μεταφορές σε όλη τη Στυρία (φθηνότερη επιλογή για ορισμένο αριθμό ζωνών)
 • Τρέχουσες τιμές εισιτηρίων και χάρτης ζωνών: verbundlinie.at/tickets-fares

Τρένο S5

Προς το σταθμό Flughafen Graz-Feldkirchen μπορείτε να φτάσετε από τον τερματικό σταθμό με 7 λεπτά περπάτημα κατά μήκος του πεζοδρομίου.

Η γραμμή S5 του προαστιακού σιδηροδρόμου "S-Bahn" πηγαίνει χωρίς μετεπιβίβαση στον κεντρικό σταθμό Graz Hbf, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στις γραμμές 1, 4, 6, 7 του τραμ με κατεύθυνση το ιστορικό κέντρο. Μια ελαφρώς ταχύτερη σύνδεση προς το κέντρο της πόλης είναι επίσης διαθέσιμη με μετεπιβίβαση στο σταθμό Don Bosco στη γραμμή 33 του λεωφορείου.

Από την άλλη πλευρά (προς νότο), η γραμμή S5 εκτελεί δρομολόγια μέσω Lebring ή Leibnitz προς Spielfeld, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε τρένα των σλοβενικών σιδηροδρόμων προς Maribor.

 • Συχνότητα - 30 λεπτά τις καθημερινές, 60 λεπτά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
 • Χρόνος διαδρομής - 12 λεπτά έως το σταθμό Graz Hbf + περίπου 7 λεπτά με τα πόδια από το αεροδρόμιο έως το σταθμό
  • Η διαδρομή προς το ιστορικό κέντρο με μετεπιβίβαση σε τραμ ή λεωφορείο διαρκεί συνολικά περίπου 35 λεπτά
 • Τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο - 22:38
 • Πρώτο τρένο από το σταθμό Graz Hbf - 4:10 τις καθημερινές, 6:10 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες
 • Αναζήτηση συνδέσεων: oebb.at

Τα εισιτήρια για τα τρένα του προαστιακού σιδηροδρόμου εντός και γύρω από το Γκρατς δεν μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά, αλλά μόνο από τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στους σταθμούς.

Συνδέσεις με τη Σλοβενία

Στους σταθμούς Spielfeld ή Leibnitz, τα περισσότερα τρένα της γραμμής S5 ακολουθούνται από τα τρένα των σλοβενικών σιδηροδρόμων προς το Μάριμπορ.

Η συνολική διαδρομή από το αεροδρόμιο διαρκεί περίπου 1 ώρα και κοστίζει 13,40 ευρώ. Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα εισιτήρια από το μηχάνημα εισιτηρίων στο σταθμό ή ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου oebb.at.

Λεωφορείο 630

Ακριβώς στον τερματικό σταθμό θα βρείτε τη στάση της περιφερειακής λεωφορειακής γραμμής 630 που εκτελεί τη διαδρομή Graz Zentralfriedhof - Graz Puntigam - Feldkirchen bei Graz - Αεροδρόμιο - Kalsdorf.

Στην τελική στάση "Graz, Zentralfriedhof" μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στο τραμ της γραμμής 5 προς το ιστορικό κέντρο.

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα αγοράσετε από τον οδηγό του λεωφορείου ή κατά την έξοδο από το κέντρο από τους αυτόματους πωλητές μέσα στα τραμ.

 • Συχνότητα - 30 λεπτά τις καθημερινές, 60 λεπτά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες
 • Χρόνος διαδρομής - 17 λεπτά έως το σταθμό Graz Zentralfriedhof
  • Η διαδρομή προς το ιστορικό κέντρο με μετεπιβίβαση σε τραμ ή λεωφορείο διαρκεί συνολικά περίπου 45 λεπτά
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 23:50 (απευθείας σύνδεση με το κέντρο στο σταθμό Graz Hbf)
 • Πρώτο λεωφορείο από το Γκρατς - 4:57 (το μόνο λεωφορείο που πηγαίνει απευθείας από το Graz Hbf), όλα τα άλλα λεωφορεία από τις 6:00 και μετά αναχωρούν από τη στάση "Zentralfriedhof".
 • Αναζήτηση συνδέσεων: verkehrsauskunft.verbundlinie.at

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ανακαλύψτε την αυστριακή ύπαιθρο και τις Άλπεις χωρίς να εξαρτάστε από τα δρομολόγια και νοικιάστε αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο του Γκρατς. Οι χαμηλότερες τιμές για εβδομαδιαία ενοικίαση ξεκινούν από 350 ευρώ.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων

Τα γκισέ ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται στην αίθουσα αφίξεων.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.