Μεταφορά από το αεροδρόμιο Εκδρομές

Καθεδρικός ναός της Tours

Δεν υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες απευθείας στον τερματικό σταθμό, αλλά η στάση του τραμ ή του λεωφορείου απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια.

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο, ενώ κατά την άφιξη σας περιμένουν ταξί.

Επιλέξτε το καλύτερο ξενοδοχείο στην Tours

Δημόσιες συγκοινωνίες

Η σηματοδοτημένη διαδρομή προς την πλησιέστερη στάση τραμ και λεωφορείου, "Vaucanson", είναι κατά μήκος ενός πεζοδρομίου κατά μήκος ενός όχι πολύ πολυσύχναστου δρόμου.

Η απόσταση είναι 850 μέτρα και η διαδρομή είναι σαφώς σηματοδοτημένη.

Το ίδιο κόμιστρο ισχύει για όλες τις γραμμές τραμ και λεωφορείων του συστήματος Filbleu, δείτε αναλυτικές πληροφορίες: filbleu.fr/en/fares.

 • 1,40 eur - 1 ώρα, συμπεριλαμβανομένων των μετεπιβιβάσεων, πληρωμή με τη δική σας ανέπαφη κάρτα, απλώς συνδέστε την στον αναγνώστη στο εσωτερικό του λεωφορείου και του τραμ.
 • 1,70 eur - 1 ώρα, συμπεριλαμβανομένων των μετεπιβιβάσεων, αγορά ενός τυπικού χάρτινου εισιτηρίου από έναν αυτόματο πωλητή
 • 4,20 eur - 24 ώρες

Για να φτάσετε στο κέντρο από τη στάση Vaucanson, χρησιμοποιήστε το τραμ ή το λεωφορείο.

 • Τραμ A - πηγαίνει απευθείας στο ιστορικό κέντρο (17 λεπτά) ή στο σιδηροδρομικό σταθμό (21 λεπτά), η Vaucanson είναι η τελική στάση
  • Συχνότητα - 6 έως 8 λεπτά (15 λεπτά τα Σαββατοκύριακα)
  • Πρώτο τραμ από το σταθμό - 5:59 (6:59 τις Κυριακές και τις αργίες)
  • Τελευταίο τραμ από Vaucanson - 23:41
  • Δρομολόγια και χάρτης: filbleu.fr/ligne-a
 • Λεωφορείο 2 - πηγαίνει απευθείας στο σταθμό (15 λεπτά), στο κέντρο (Jean Jaurés) και στη συνέχεια στα νότια της Tours. Η στάση Vaucanson δεν είναι η τελική στάση. Για να φτάσετε στο κέντρο, χρησιμοποιήστε τη στάση στη δεξιά πλευρά του δρόμου κοιτάζοντας από το αεροδρόμιο. Το λεωφορείο προς το κέντρο πηγαίνει προς τον τερματικό σταθμό "CHU Trousseau".
  • Συχνότητα - 6 έως 8 λεπτά (30 λεπτά τις Κυριακές)
  • Πρώτο λεωφορείο από το σταθμό - 5:22 (6:25 τις Κυριακές και τις αργίες)
  • Τελευταίο λεωφορείο από Vaucanson - 21:22
  • Δρομολόγια και χάρτης: filbleu.fr/ligne-2

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ταξιδέψτε μέσα στην ύπαιθρο και επισκεφθείτε άνετα τα διάσημα κάστρα του ποταμού Λίγηρα, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλο αριθμό ακριβώς γύρω από την πόλη Tours.

Ενώ οι μεγαλύτερες πόλεις και τα πιο διάσημα κάστρα είναι προσβάσιμα με τρένο ή λεωφορείο, τα μικρότερα κάστρα είναι εύκολα προσβάσιμα μόνο με αυτοκίνητο.

Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων διαθέτουν υποκατάστημα στο αεροδρόμιο της Τουρ, με την Avis να έχει τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα.

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Ταξί

Υπάρχει επίσημη πιάτσα ταξί έξω από τον τερματικό σταθμό, αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχουν ταξί που να σας περιμένουν μετά την άφιξη της προγραμματισμένης πτήσης σας. Η τιμή για το κέντρο της πόλης είναι συνήθως γύρω στα 20 ευρώ.

Το Tours διαθέτει επίσης μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που ονομάζεται Uber. Συνήθως θα περιμένετε 5-10 λεπτά για ένα ελεύθερο αυτοκίνητο και η τιμή προς το κέντρο είναι παρόμοια με τα ταξί: περίπου 20 eur.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.