Υπηρεσίες στο αεροδρόμιο Χονγκ Κονγκ

Victoria peak - θέα του Χονγκ Κονγκ

Μάθετε ποιες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες στο Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Πού είναι το καλύτερο μέρος για φαγητό και ψώνια;

Δείτε τιμές ξενοδοχείων στο Χονγκ Κονγκ

Διαδίκτυο και wi-fi

Η χρήση τουwi-fi είναι δωρεάν και δεν έχει χρονικό περιορισμό. Επιλέξτε το δίκτυο "#HKAirport Free WiFi".

Μην καθυστερείτε να αγοράσετε μια φυσική κάρτα sim κατά την άφιξη. Αποκτήστε μια ηλεκτρονική κάρτα SIM για δεδομένα στο Χονγκ Κονγκ γρήγορα και εύκολα στο διαδίκτυο. airalo.com.

Αποθήκευση αποσκευών

Θα βρείτε την αποθήκη αποσκευών στον τερματικό σταθμό αφίξεων στην αριστερή πλευρά (απέναντι από τα γκισέ των εταιρειών λεωφορείων για την ηπειρωτική Κίνα και το Μακάο).

Ο χώρος φύλαξης αποσκευών είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 5:30 π.μ. έως τη 1:30 π.μ.

Για αποθήκευση 1 ώρας, πληρώστε 14 hkd, ενώ για αποθήκευση έως και 24 ώρες, πληρώστε 165 hkd. Η πληρωμή γίνεται με μετρητά και πιστωτική κάρτα.

Ντους

Τα δωρεάν δημόσια ντους είναι διαθέσιμα μόνο κατά την άφιξη. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ντους στο επίπεδο αναχώρησης ή στο δημόσιο χώρο.

Μπορείτε να κάνετε δωρεάν ντους όλο το 24ωρο:

  • Αεροσταθμός 1, επίπεδο αφίξεων, κοντά στην πύλη αφίξεων 12
  • Αεροσταθμός 1, επίπεδο αφίξεων, κοντά στην πύλη αφίξεων 43

Καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Το αεροδρόμιο είναι καλά εξοπλισμένο με επιλογές για ψώνια.

Στους κοινόχρηστους χώρους των αιθουσών αφίξεων και αναχωρήσεων, μπορείτε να προμηθευτείτε απλά είδη διατροφής και φαγητά προς πώληση στα μίνι μάρκετ 7-Eleven. Και τα δύο υποκαταστήματα είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο.

Μπορείτε να αγοράσετε βασικά είδη φαρμακείου σε διάφορα υποκαταστήματα φαρμακείου Manings που βρίσκονται στους δημόσιους χώρους και στους χώρους διέλευσης. Είναι συνήθως ανοιχτά από τις 8:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ.

Μετά από έναν έλεγχο ασφαλείας, θα περάσετε από διάφορα καταστήματα duty free και θα ψωνίσετε σε πολλές μπουτίκ πολυτελείας για μόδα, ρολόγια ή κοσμήματα.

Μια λίστα με όλες τις επιλογές για ψώνια μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του αεροδρομίου: hongkongairport.com/shopping

Επιλογές φαγητού

Στο αεροδρόμιο υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφετέριες και καφετέριες. Υπάρχουν επίσης γνωστά καταστήματα γρήγορου φαγητού, όπως τα McDonald's και τα KFC.

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές από τις 7:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ. Ποιες επιλογές εστίασης είναι ανοιχτές 24 ώρες το 24ωρο;

  • Gordon Ramsay Plane Food - Αεροσταθμός 1, food court μετά τον έλεγχο ασφαλείας
  • Hung Fook Tong - Αεροσταθμός 1, αίθουσα αναχωρήσεων, γκισέ check-in F
  • McDonald's - Αεροσταθμός 1, αίθουσα αναχωρήσεων, γκισέ check-in F
  • McDonald's - Αεροσταθμός 1, μετά τον έλεγχο ασφαλείας, στην πύλη αναχώρησης 11
  • Putien - Αεροσταθμός 1, food court μετά τον έλεγχο ασφαλείας

Ο κατάλογος όλων των εστιατορίων βρίσκεται στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου: hongkongairport.com/dining

ΑΤΜ και ανταλλακτήρια συναλλάγματος

Υπάρχουν αρκετά ανταλλακτήρια συναλλάγματος στην αίθουσα αφίξεων, αλλά οι τιμές δεν είναι πολύ καλές.

Καλύτερα να κάνετε ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ των κανονικών τραπεζών του Χονγκ Κονγκ (HSBC ή Bank of China), τα οποία χορηγούν χρήματα σε ξένες κάρτες (όπως η Revolut) χωρίς χρέωση.

Τα ΑΤΜ βρίσκονται στον κοινόχρηστο χώρο της αίθουσας αφίξεων στην πλευρά της εξόδου της ζώνης διέλευσης (για παράδειγμα, κοντά στο κατάστημα 7-Eleven). Τα μετρητά θα σας φανούν χρήσιμα στο Χονγκ Κονγκ, για παράδειγμα κατά την αγορά εισιτηρίων των δημόσιων συγκοινωνιών, τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν με κάρτα στα περισσότερα μέρη.

Πόσιμο νερό

Πολλά μέρη προσφέρουν δωρεάν ζεστό και χλιαρό πόσιμο νερό στο δικό σας μπουκάλι μετά από έλεγχο ασφαλείας.

Αναζητήστε τους σταθμούς με την ένδειξη "Water Zone".

Δωμάτια καπνιζόντων

Μετά τον έλεγχο ασφαλείας, μπορείτε να καπνίσετε στην εξωτερική βεράντα που ονομάζεται "Sky Garden". Ο χώρος καπνίσματος βρίσκεται στην αρχή του τερματικού σταθμού πριν από την περιοχή της πύλης αναχώρησης.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.