Μεταφορά από το αεροδρόμιο Βρυξέλλες

Βρυξέλλες

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών διαθέτει άριστες σιδηροδρομικές και λεωφορειακές συνδέσεις όχι μόνο με τις Βρυξέλλες, αλλά και με ολόκληρο το Βέλγιο και τις γειτονικές Κάτω Χώρες.

Βρείτε ξενοδοχεία σε Brussels

Ποια είναι η καλύτερη συγκοινωνία προς το κέντρο της πόλης;

Είναι γρήγορο και βολικό να φτάσετε στο κέντρο με τρένο, ενώ τα λεωφορεία προσφέρουν σημαντικά φθηνότερες συνδέσεις με πιο απευθείας γραμμές.

Τιμή Συχνότητα Χρόνος ταξιδιού Προορισμός
Τρένα 10,30 ευρώ 5-20 λεπτά 10-20 λεπτά Σταθμός Noord
και συνεχίστε μέσα από το κέντρο
Λεωφορείο 12 7 ευρώ από το αεροδρόμιο
2,50 eur προς το αεροδρόμιο
10-15 λεπτά 40 λεπτά Troon, Λουξεμβούργο
(Ευρωπαϊκή συνοικία)
Λεωφορείο 471 2,50 eur 15 λεπτά 35 λεπτά Σταθμός Noord
Λεωφορείο 272 2,50 eur 20-40 λεπτά 50 λεπτά Σταθμός Noord
Λεωφορείο R59 2,50 eur 15 λεπτά 30 λεπτά Roodebeek

Τρένο προς το κέντρο των Βρυξελλών

Το τρένο είναι ο ταχύτερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Ο σταθμός βρίσκεται στον υπόγειο τερματικό σταθμό και τα τρένα θα σας μεταφέρουν στο κέντρο σε 10-20 λεπτά, ανάλογα με τον αριθμό των στάσεων.

Μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε τρένο που κάνει στάση στο αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένων των υπεραστικών δρομολογίων. Όλα τα τρένα εκτελούν δρομολόγια προς/από το σταθμό Brussels-Nord, ενώ ορισμένα συνεχίζουν προς Centraal και Midi/Zuid.

Τα δρομολόγια και την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο των βελγικών σιδηροδρόμων. Αναζητήστε το σταθμό ως 'Brussels Airport': belgiantrain.be

Για να πληρώσετε 10,30 eur (τιμή εισιτηρίου + επιβάρυνση "Diabolo" για τη διαδρομή από/προς το αεροδρόμιο), μπορείτε να αγοράσετε από ένα μηχάνημα εισιτηρίων (πληρωμή με κέρμα ή κάρτα),στα εκδοτήρια ή από την εφαρμογή για κινητά (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).

 • Χρόνος διαδρομής προς Brussel-Nord: 12 έως 20 λεπτά
 • Ναύλοι: 10,30 eur
 • Συχνότητα: 5 έως 20 λεπτά
 • Πρώτη σύνδεση από Bruxelles-Nord - 4:47 (5:04 τα Σαββατοκύριακα)
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 0:02

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς, όταν ταξιδεύετε από/προς το αεροδρόμιο, θα δείτε επιπλέον 6,30 ευρώ για τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο εκτός από το εισιτήριο των 10,30 eur. Αυτή η επιλογή ισχύει μόνο για επιβάτες που έχουν προπληρωμένο εισιτήριο για τις Βρυξέλλες ή το Βέλγιο και χρειάζεται να αγοράσουν μόνο αυτή την προσαύξηση αεροδρομίου.

Με την αγορά ενός κανονικού εισιτηρίου με αφετηρία ή προορισμό το αεροδρόμιο, ο επίναυλος αεροδρομίου περιλαμβάνεται αυτόματα στην τιμή και δεν χρειάζεται να αγοραστεί ξεχωριστά.

Με λεωφορείο προς το κέντρο των Βρυξελλών

Όλα τα λεωφορεία σταματούν έξω από την αίθουσα αφίξεων και έχουν σαφή σήμανση.

Γραμμή 12

Υπάρχει απευθείας λεωφορείο της γραμμής 12 (χρονοδιάγραμμα: stib-mivb.be) από το αεροδρόμιο προς την ευρωπαϊκή συνοικία. Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια κάθε 12 λεπτά και η διαδρομή διαρκεί 30 λεπτά. Τα εισιτήρια είναι λίγο παράλογα διαφοροποιημένα ξεχωριστά για τη διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο.

Από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης πληρώνετε 7 ευρώ. Το εισιτήριο δεν μεταβιβάζεται και ισχύει μόνο για 1 διαδρομή (ναύλος Go2City).

Για τη διαδρομή από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο, χρησιμοποιήστε το κανονικό εισιτήριο μεταφοράς διάρκειας 60 λεπτών για 2,10 eur. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα 24ωρο εισιτήριο προς 7,50 eur για τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο, αλλά όχι για τη διαδρομή από το αεροδρόμιο.

Ο ευκολότερος τρόπος για να πληρώσετε τα εισιτήριά σας είναι με τη δική σας ανέπαφη κάρτα μέσα στο λεωφορείο. Απλά κρατήστε την ψηλά στον γκρι επικυρωτή μετά την επιβίβαση και το ποσό θα αφαιρεθεί αυτόματα. Εάν αγοράσετε το εισιτήριό σας από μηχάνημα, θα είναι κατά 0,50 ευρώ ακριβότερο.

Όταν ταξιδεύετε προς το αεροδρόμιο, λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένα δρομολόγια της γραμμής 12 καταλήγουν ήδη στη στάση Meiser.

 • Χρόνος διαδρομής μέχρι τη στάση Troon: 40 λεπτά
 • Συχνότητα: 10-15 λεπτά (20 λεπτά τα Σαββατοκύριακα)
 • Πρώτη σύνδεση από Troon - 4:31
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 0:30

Το λεωφορείο 12 είναι λεωφορείο εξπρές και σταματά μόνο στις στάσεις που φαίνονται παρακάτω.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες στις Βρυξέλλες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.stib-mivb.be.

Γραμμές 471 και 272

Εκτός από το τρένο, ο σταθμός Brussel Noord / Bruxelles Nord είναι επίσης προσβάσιμος με το λεωφορείο εξπρές 471 και την τοπική γραμμή 272.

 • 272 - χρονοδιάγραμμα και χάρτης στη διεύθυνση delijn.be/272
 • 471 - χρονοδιάγραμμα και χάρτης στη διεύθυνση delijn.be/471

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν έναντι 2,50 eur με κάρτα ανέπαφων συναλλαγών μέσα στο λεωφορείο ή, σε ένα μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων De Lijn ή στην εφαρμογή De Lijn για κινητά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα εισιτήριο 24hoiden για 7,50 eur για όλες τις συνδέσεις De Lijn.

Οι γραμμές 272 και 471 λειτουργούν με διαφορετικό σύστημα από το μετρό των Βρυξελλών, τα τραμ και τα λεωφορεία της εταιρείας μεταφορών STIB-MIVB. Τα εισιτήρια δεν είναι συμβατά μεταξύ τους (για παράδειγμα, το ολοήμερο εισιτήριο STIB-MIVB των 7,50 eur δεν ισχύει στις γραμμές 272 και 471).

 • Χρόνος διαδρομής προς Brussel-Nord: 35 λεπτά με τη γραμμή 471, 50 λεπτά με τη γραμμή 272.
 • Συχνότητα: 15 λεπτά στη γραμμή 471, 20-40 λεπτά (40 λεπτά τα Σαββατοκύριακα) στη γραμμή 272.
 • Πρώτη σύνδεση από Βρυξέλλες-Νορντ - 5:03 (272), 5:22 (471)
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 22:07 (471), 22:52 (272)

Γραμμή R59

Η λεωφορειακή γραμμή R59 (δρομολόγια και χάρτης στη διεύθυνση delijn.be/r59) είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεταβείτε στα βόρεια των Βρυξελλών. Μπορείτε επίσης να μετεπιβιβαστείτε στη γραμμή 1 του μετρό στον τερματικό σταθμό Roodebeek.

Το R59 λειτουργεί από την De Lijn και τα εισιτήρια κοστίζουν 2,50 ευρώ ή 7,50 ευρώ για 24 ώρες. Όπως και με τις γραμμές 272 ή 471, τα εισιτήρια για αυτό το λεωφορείο ισχύουν μόνο για την De Lijn και όχι για το μετρό των Βρυξελλών, το τραμ ή τα λεωφορεία STIB-MIVB.

Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια κάθε 15 λεπτά από τις 5:53 έως τις 23:00.

Νυχτερινή γραμμή 620

Τη νύχτα, μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο με το λεωφορείο 620 της De Lijn (δρομολόγια και χάρτης στο delijn.be/620), το οποίο εκτελεί δρομολόγια ανά ώρα σε όλες τις Βρυξέλλες, το εισιτήριο κοστίζει 2,50 eur και μπορείτε να το αγοράσετε στην εφαρμογή για κινητά ή με κάρτα στο λεωφορείο.

Η γραμμή 620 εκτελεί δρομολόγια από τις 0:50 έως τις 5:00 περίπου κάθε 30 λεπτά.

Με τρένο στο Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες

Τα τρένα μεγάλων αποστάσεων σταματούν στο σταθμό του αεροδρομίου, κυρίως με κατεύθυνση βόρεια προς την Αμβέρσα, στην Ολλανδία, αλλά και προς τη Λιέγη ή άλλες πόλεις του Βελγίου με μετεπιβίβαση στις Βρυξέλλες.

Τα δρομολόγια και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μπορείτε να τα βρείτε στο belgiantrain.be ή στην επίσημη εφαρμογή των βελγικών σιδηροδρόμων για κινητά.

 • Αμβέρσα - χωρίς στάση περίπου 3-4 φορές την ώρα, διάρκεια διαδρομής 30 λεπτά, τιμή 13,30 eur
 • Μπριζ - χωρίς αλλαγή περίπου 1 φορά την ώρα, διάρκεια διαδρομής 1,5 ώρα, τιμή 23,80 eur
 • Γάνδη - χωρίς αλλαγή περίπου 1-2 φορές ανά ώρα, διάρκεια διαδρομής 60 λεπτά, τιμή 17,80 eur
 • Ρότερνταμ - χωρίς αλλαγή περίπου 1x ανά ώρα, χρόνος διαδρομής 1,3 ώρες, τιμή από 43,20 eur
 • Άμστερνταμ - χωρίς μετεπιβίβαση περίπου 2 φορές ανά ώρα, χρόνος διαδρομής 2,5 ώρες, τιμή από 58 eur

Λεωφορεία προς τις Κάτω Χώρες

Τα υπεραστικά λεωφορεία αποτελούν ευπρόσδεκτο ανταγωνισμό τιμών για τα τρένα, ιδίως προς το Ρότερνταμ και το Άμστερνταμ.

Αν και η συχνότητα των δρομολογίων απευθείας από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών προς τις δύο πόλεις είναι μόνο περίπου 6-7 φορές την ημέρα, η τιμή του εισιτηρίου είναι σημαντικά χαμηλότερη και ξεκινά από 12 eur.

Όλες οι υπηρεσίες εκτελούνται από τη Flixbus.

Ταξί προς Βρυξέλλες

Τα ταξί είναι ιδιαίτερα χρήσιμα τη νύχτα, όταν τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν πολλή κίνηση.

Στις Βρυξέλλες, τα ταξί λειτουργούν αυστηρά με μετρητή και η τιμή υπολογίζεται συνδυάζοντας τη διανυόμενη απόσταση και το χρόνο που δαπανάται για τη διαδρομή. Για να φτάσετε στο κέντρο των Βρυξελλών, πληρώστε μεταξύ 45 και 50 ευρώ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Uber ή της Bolt.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Θα θέλατε να κάνετε ένα οδοιπορικό σε βελγικές πόλεις, στη θάλασσα ή στις Αρδέννες; Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών φιλοξενεί πολλές διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Οι τιμές ενοικίασης στις Βρυξέλλες είναι σχετικά χαμηλές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και οι εβδομαδιαίες ενοικιάσεις ξεκινούν από 160 eur.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.