Μεταφορά από το αεροδρόμιο Βαρσοβία Modlin

Βαρσοβία

Λόγω της απόστασης 42 χλμ. βόρεια της Βαρσοβίας, θα πρέπει να περιμένετε μεγαλύτερους χρόνους μετακίνησης. Διατίθενται δύο τρόποι δημόσιας μεταφοράς.

Η απευθείας σύνδεση με υπεραστικά λεωφορεία είναι ταχύτερη και πιο βολική. Από την άλλη πλευρά, μια φθηνότερη σύνδεση προσφέρεται με τρένο από τον σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται 2 χλμ. μακριά, προς τον οποίο εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων.

Τιμή Χρόνος διαδρομής Συχνότητα Προορισμοί Μεταφορά
Flixbus 30 pln - 35 pln 35-55 λεπτά 6-10 φορές ημερησίως Μετρό Młociny, Zachodnia 0
Λεωφορείο 31,17 pln 60 λεπτά 6-8 φορές ημερησίως Centralna 0
Τρένο RL/R9 24,40 pln 30-60 λεπτά 1x ανά ώρα Wschodnia, Centralna, Zachodnia, Lotnisko Chopina 1 (λεωφορείο
τερματικός σταθμός <-> σιδηροδρομικός σταθμός Modlin)
Τρένο R90/RE90 24,40 pln 30-50 λεπτά 1x ανά ώρα ZOO, Gdańska, Koło, Wola, Zachodnia 1 (λεωφορείο
τερματικός σταθμός <-> σιδηροδρομικός σταθμός Modlin)

Λεωφορείο προς Βαρσοβία

Δύο εταιρείες παρέχουν απευθείας συνδέσεις μεταξύ του τερματικού σταθμού και του κέντρου της Βαρσοβίας.

  • Contbus - λειτουργεί 8-12 φορές την ημέρα για να καλύψει ολόκληρο το πρόγραμμα των πτήσεων. Αντί για λεωφορεία υπάρχουν συνήθως μόνο μικρότερα minibus. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 30 pln + 1,17 pln τέλος κράτησης, εάν αγοράσετε online στη διεύθυνση bilety.contbus.pl. Στη Βαρσοβία, τα λεωφορεία σταματούν μπροστά από το ξενοδοχείο Marriott, περίπου 150 μέτρα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (βλ. χάρτη).
  • Flixbus - εκτελεί δρομολόγια 5-8 φορές την ημέρα, ανάλογα με την κίνηση των πτήσεων. Στη Βαρσοβία, κάνει στάση στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων dw. Zachodni και σταματά επίσης στο σταθμό Mlociny του μετρό στα βόρεια της Βαρσοβίας. Ιδανικά, αγοράστε εισιτήρια online στη διεύθυνση flixbus.com σε τιμές μεταξύ 30 και 35 PLN ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Η διαδρομή προς το κέντρο της Βαρσοβίας διαρκεί μεταξύ 50 και 60 λεπτών, ενώ η διαδρομή προς το σταθμό Mlociny του μετρό διαρκεί μόνο περίπου 35 λεπτά.

Βρείτε ξενοδοχεία σε Warsaw

Τρένο για Βαρσοβία

Χρειάζονται περίπου 60 λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο της Βαρσοβίας με τρένο από τον κοντινό σταθμό "Modlin", ο οποίος εξυπηρετείται από δωρεάν λεωφορείο (7 λεπτά) από τον τερματικό σταθμό.

Ο συνδυασμός τρένο + λεωφορείο από το σταθμό προς το αεροδρόμιο είναι ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στη Βαρσοβία.

Ένα εισιτήριο για οποιονδήποτε σιδηροδρομικό σταθμό εντός της πόλης κοστίζει 22,40 pln και περιλαμβάνει τη διαδρομή με λεωφορείο. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων στους σταθμούς (εταιρεία Koleje Mazowieckie) ή στο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων, το οποίο βρίσκεται επίσης στο αεροδρόμιο. Ο οδηγός του λεωφορείου δεν πωλεί εισιτήρια.

Ο πιο βολικός τρόπος για να αγοράσετε εισιτήριο είναι ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου mazowieckie.com.pl, όπου μπορείτε επίσης να βρείτε ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα. Για να δείτε ολόκληρη τη διαδρομή προς τον τερματικό σταθμό, πληκτρολογήστε "Airport Modlin" στο πλαίσιο αναζήτησης, όπου θα δείτε επίσης τις ώρες του λεωφορείου μεταφοράς με ανταπόκριση.

Η πρώτη σύνδεση από το κέντρο της πόλης αναχωρεί γύρω στις 3:20 (γραμμή RL) με άφιξη στο αεροδρόμιο γύρω στις 4:10. Η τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο εκτελείται λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Τα τρένα από το Μόντλιν εκτελούν 2 απευθείας δρομολόγια προς διάφορες τοποθεσίες της Βαρσοβίας:

  • RL/R9: Modlin - Warszawa Praga - Warszwawa Wschodnia - Warszwa Centralna - Warszawa Lotnisko Chopina (μόνο RL).
  • R90: Modlin - Warszawa Praga - Warszwawa ZOO - Warszwawa Mlynów - Warszwawa Zachodnia

Η συχνότητα των συνδέσεων σε κάθε δρομολόγιο είναι περίπου 1 φορά την ώρα.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ταξιδέψτε στην πολωνική ύπαιθρο και νοικιάστε αυτοκίνητο απευθείας στον τερματικό σταθμό, όπου βρίσκονται αρκετές μεγάλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Οι τιμές για ενοικίαση αυτοκινήτου για 4 ημέρες είναι περίπου 40 ευρώ.

Αεροδρόμιο Warsaw-Chopin (WAW)

Όταν μεταφέρεστε στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο Βαρσοβία-Chopin WAW, να έχετε υπόψη σας ότι βρίσκεται αρκετά μακριά και θα πρέπει να υπολογίζετε τουλάχιστον 3,5 ώρες μεταξύ των πτήσεων.

Άμεση σύνδεση χωρίς αλλαγή από το σταθμό Modlin παρέχεται από τη σιδηροδρομική γραμμή RL, η οποία εκτελεί δρομολόγια περίπου μία φορά την ώρα.

Από το σταθμό Modlin μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για το αεροδρόμιο, το οποίο περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου. Συνολικά, η διαδρομή διαρκεί μιάμιση ώρα στην τιμή των 22,40 pln.

Τα δρομολόγια και την ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο: mazowieckie.com.pl.

Δείτε ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο WAW

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.