Μεταφορά από το αεροδρόμιο Βάρνα

Βουλγαρία

Το αεροδρόμιο βρίσκεται δυτικά της πόλης, ακριβώς έξω από τον αυτοκινητόδρομο Α2 και είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από το κέντρο της Βάρνας και τα θέρετρα.

Λεωφορείο Βάρνα και Χρυσή Άμμος

Υπάρχει απευθείας λεωφορειακή γραμμή 409 προς το κέντρο της Βάρνας (σταθμός λεωφορείων, καθεδρικός ναός) και προς τα θέρετρα Χρυσή Άμμος, Άγιος Κωνσταντίνος ή Ελένη. Το χρονικό διάστημα είναι 15-30 λεπτά.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από το μηχάνημα εισιτηρίων ή από τον ελεγκτή μέσα στο λεωφορείο, όπου μπορείτε να πληρώσετε επίσημα με κάρτα, αλλά αυτή η επιλογή συνήθως δεν λειτουργεί, γι' αυτό σας συνιστούμε να έχετε πάντα μαζί σας μετρητά. Η στάση του λεωφορείου στο αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 50 μέτρα δεξιά από την αίθουσα αφίξεων.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:

  • 2 bgn / 1 bgn μέσω της εφαρμογής για κινητά - μεταφορά για 60 λεπτά
  • 2,50 bgn / 1,50 bgn μέσω της εφαρμογής για κινητά - αλλαγή για 90 λεπτά
  • 4 bgn - όλη την ημέρα

Στην εφαρμογή για κινητά της Varna Traffic (διαθέσιμη στο Google Play / App Store) τα εισιτήρια είναι φθηνότερα εκτός από τα εισιτήρια για όλη την ημέρα.

Ο σύνδεσμος για το χρονοδιάγραμμα και τη διαδρομή της γραμμής 409 στο χάρτη θα σας φανεί χρήσιμος.

Το πρώτο λεωφορείο από το κέντρο (από τον Καθεδρικό Ναό) αναχωρεί μόλις στις 6:51 με άφιξη στο αεροδρόμιο στις 7:07.

Το τελευταίο δρομολόγιο από το αεροδρόμιο αναχωρεί στις 23:11.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν θέλετε να οργανώσετε ένα οδοιπορικό κατά μήκος των βουλγαρικών ακτών ή στην ενδοχώρα με στάσεις σε πολλά διαφορετικά μέρη, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η καλύτερη επιλογή. Εάν κατευθύνεστε προς τα εδώ σε περίοδο υψηλής τουριστικής περιόδου, αξίζει να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου για τη χαμηλότερη τιμή περίπου 2-3 μήνες πριν από το ταξίδι σας.

Οι τυπικές τιμές στην υψηλή περίοδο κυμαίνονται από 35 ευρώ την ημέρα για ενοικίαση μιας εβδομάδας, ενώ μια ενοικίαση για 4 ημέρες θα σας κοστίσει περίπου 40 ευρώ την ημέρα. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων πολυεθνικών, που βρίσκονται ακριβώς στην αίθουσα αφίξεων.

Οι καλύτερες προσφορές μπορούν να συγκριθούν, για παράδειγμα, στην ιστοσελίδα rentalcars.comόπου μπορείτε να κάνετε απευθείας κράτηση αυτοκινήτου.

Ταξί

Τα επίσημα ταξί είναι διαθέσιμα έξω από το κτίριο του αεροδρομίου όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Το αντίτιμο καταβάλλεται στην στάση πριν μπείτε στο ταξί, αν δεν υπάρχει συνοδός, τότε μόνο στον οδηγό. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο με μετρητά και το κόμιστρο για το κέντρο της πόλης είναι 15 bgn.

Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή Hippo Taxi (διαθέσιμη στο Google Play / App Store) με τις ίδιες τιμές.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.