Βαρκελώνη
Αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Βαρκελώνη

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Βαρκελώνη

Krystof Hajek ενημερωμένο 12. 1. 2024

Το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης συνδέεται με το μετρό, τον σιδηρόδρομο και πολλές γραμμές αστικών και υπεραστικών λεωφορείων.

Δεν έχετε ακόμα ξενοδοχείο στη Βαρκελώνη; Κάντε κράτηση στο booking.com

Ο γρηγορότερος και ταχύτερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης είναι με το Aerobus, ενώ αν πάρετε το μετρό θα πρέπει να αλλάξετε λεωφορείο.

Τύπος μεταφορικού μέσου Χρόνος ταξιδιού Τιμή Συχνότητα Στάσεις
Μετρό L9 45 λεπτά 5,15 ευρώ
(ισχύουν επίσης πολυήμερα εισιτήρια)
10 λεπτά T1 + T2
Λεωφορείο Aerobus 35-40 λεπτά 6,75 ευρώ
(δεν ισχύει για πολυήμερα εισιτήρια)
5 λεπτά T1 + T2
Λεωφορείο 46 50-55 λεπτά 2,40 ευρώ
(ισχύουν επίσης πολυήμερα εισιτήρια)
12 λεπτά T1 + T2
Τρένο R2 25 λεπτά 3,85 ευρώ
(δεν ισχύει για πολυήμερα εισιτήρια)
30 λεπτά T2
Ταξί 35 λεπτά 45 ευρώ χωρίς στάση T1 + T2

Μετρό προς Βαρκελώνη

Η γραμμή L9 του μετρό εκτείνεται και από τους δύο τερματικούς σταθμούς προς το βορειοδυτικό άκρο της Βαρκελώνης προς την πανεπιστημιακή πόλη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη γραμμή για να ταξιδέψετε από το αεροδρόμιο προς το Camp Nou.

Για να φτάσετε στο κέντρο της Βαρκελώνης, πρέπει να αλλάξετε στο σταθμό Torrasa στην κόκκινη γραμμή L1 ή στο σταθμό Collblanc στην μπλε γραμμή L5.

 • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο με μετεπιβίβαση - 47-50 λεπτά στο Pl. Catalunya
 • Πρώτη σύνδεση από το σταθμό Torrasa - 5:01
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 00:07

Το εισιτήριο του μετρό με ειδική επιβάρυνση αεροδρομίου κοστίζει 5,15 eur και είναι μεταβιβάσιμο (μόνο εντός των γραμμών του μετρό). Όταν ταξιδεύετε με τη γραμμή L9 του μετρό, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν πολυήμερα εισιτήρια:

 • 24 ώρες - 10,50 eur
 • Κάρτα Hola 48 ωρών - 15,75 eur κατά την ηλεκτρονική αγορά, επί τόπου 17,50 eur
 • Κάρτα Hola 72 ωρών - 22,95 eur με ηλεκτρονική αγορά, επιτόπου 25,50 eur
 • Κάρτα Hola 96 ωρών - 29,97 eur όταν αγοράζεται ηλεκτρονικά, επιτόπου 33,30 eur
 • Κάρτα Hola 120 ωρών - 36,72 eur όταν αγοράζεται online, στο χώρο 40,80 eur
 • Για να αγοράσετε online, επισκεφθείτε: holabarcelona.com/tickets

Εκτός από την online αγορά πολυήμερων εισιτηρίων, μπορείτε επίσης να αγοράσετε όλα τα εισιτήρια από τα κόκκινα μηχανήματα σε κάθε σταθμό του μετρό. Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή κάρτα.

Ερχόμενοι από το κέντρο, ο πρώτος σταθμός στο αεροδρόμιο είναι ο "Aeroport T2" στον τερματικό σταθμό 2, ο τελευταίος σταθμός ονομάζεται "Aeroport T1" και βρίσκεται στον τερματικό σταθμό 1.

Λεωφορείο για Βαρκελώνη

Η μετάβαση στο κέντρο της πόλης είναι φθηνότερη με την κανονική δημόσια λεωφορειακή γραμμή 46, ταχύτερη και συχνότερη με την ειδική γραμμή AeroBus.

Aerobus

Το Aerobus εκτελεί 2 δρομολόγια (A1 Pl. Catalunya - τερματικός σταθμός 1 και A2 Pl. Catalunya - τερματικός σταθμός 2). Σε αυτό το λεωφορείο δεν ισχύουν εισιτήρια των δημόσιων συγκοινωνιών της Βαρκελώνης. Τα ειδικά εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση aerobusbarcelona.es ή στα μπλε μηχανήματα στη στάση του λεωφορείου.

Μέχρι την Plaza Catalunya, το Aerobus χρειάζεται περίπου 35-45 λεπτά ανάλογα με την κίνηση.

 • Εισιτήριο μονής διαδρομής: 6,75 eur
 • Εισιτήριο μετ' επιστροφής: 11,65 eur

Το πλεονέκτημα του Aerobus είναι ότι πηγαίνει απευθείας και στις δύο κύριες πλατείες (Pl. Espanya και Pl. Catalunya) και το γεγονός ότι εκτελεί δρομολόγια όλο το 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας με ένα διάστημα 5 λεπτών, τη νύχτα με ένα διάστημα 20 λεπτών, βλέπε δρομολόγια.

Γραμμή 46

Η λεωφορειακή γραμμή 46 παραμένει η φθηνότερη συγκοινωνία απευθείας προς το κέντρο. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε ολοήμερα ή πολυήμερα εισιτήρια, η τιμή είναι η ίδια με το μετρό και το λεωφορείο.

Το πλεονέκτημα του λεωφορείου 46 έναντι του μετρό έγκειται στη διαδρομή προς την κεντρική πλατεία Πλ. Espanya χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τρένο.

Οι στάσεις βρίσκονται πάντα ακριβώς μπροστά από τους δύο τερματικούς σταθμούς με την ένδειξη TMB bus Barcelona.

 • Χρονοδιάγραμμα για τη γραμμή 46: tmb.cat/en/46
 • Πρώτη σύνδεση από το κέντρο: 4:50
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο: 23:50
 • Συχνότητα: 13-15 λεπτά
 • Χρόνος διαδρομής: 50 λεπτά
 • Το εισιτήριο που ισχύει μόνο για το λεωφορείο κοστίζει 2,40 eur, μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε άλλο λεωφορείο (αλλά όχι στο μετρό) εντός 75 λεπτών.

Όταν ταξιδεύετε με το λεωφορείο 46 μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εισιτήρια:

 • 24 ώρες - 10,50 eur
 • 10 διαδρομές T-Casual - 11,35 eur
 • Κάρτα Hola 48 ωρών - 14,76 eur όταν αγοράζεται ηλεκτρονικά, διαφορετικά 16,40 eur
 • Κάρτα Hola 72 ωρών - 21,42 eur όταν αγοράζεται ηλεκτρονικά, διαφορετικά 23,80 eur
 • Κάρτα Hola 96 ωρών - 27,90 eur όταν αγοράζεται ηλεκτρονικά, διαφορετικά 31 eur
 • Για να αγοράσετε online, επισκεφθείτε: holabarcelona.com/tickets

Τα ημερήσια ή πολυήμερα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο από τα κόκκινα μηχανήματα στο σταθμό του μετρό, εκτός από την ηλεκτρονική αγορά. Δεν υπάρχει κανένα μηχάνημα στη στάση του λεωφορείου. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μεμονωμένα εισιτήρια ή ένα εισιτήριο 10 διαδρομών από τον οδηγό, όπου μπορείτε επίσης να πληρώσετε με κάρτα.

Όταν ταξιδεύετε από τον τερματικό σταθμό 2, δώστε προσοχή στον προορισμό που αναγράφεται στο πανό. Στις στάσεις που βρίσκονται πολύ κοντά η μία στην άλλη, υπάρχει ένας συνδυασμός συνδέσεων που πηγαίνουν προς το κέντρο και συνδέσεων που πηγαίνουν από το κέντρο και συνεχίζουν μόνο προς τον τερματικό σταθμό 1.

Τρένο προς Βαρκελώνη

Το τρένο R2N με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης (σταθμοί Sants και Passeig de Grácia), θα το χρησιμοποιήσετε κυρίως αν συνεχίσετε πιο μακριά από τη Βαρκελώνη με υπεραστικά τρένα ή αν τύχει να πετύχετε το πρόγραμμα - τα τρένα εκτελούν δρομολόγια μόνο μία φορά κάθε 30 λεπτά.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι το τρένο έχει σταθμό μόνο μπροστά από τον τερματικό σταθμό 2.

 • Δρομολόγια τρένων R2: rodalies.gencat.cat/en/R2
 • Πρώτη σύνδεση από το σταθμό Passeig de Grácia: 5:08
 • Τελευταία ανταπόκριση από το αεροδρόμιο: 23:38
 • Συχνότητα: 30 λεπτά
 • Χρόνος διαδρομής: 24 λεπτά
 • Ναύλοι: (το αεροδρόμιο βρίσκεται στη ζώνη 3)

Τα ημερήσια εισιτήρια και τα πολυήμερα εισιτήρια Hola Barcelona δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το τρένο προς τη ζώνη 3 (δηλ. το αεροδρόμιο).

Νυχτερινά λεωφορεία

Εκτός από τις γραμμές Aerobus που λειτουργούν όλη τη νύχτα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις φθηνότερες νυχτερινές γραμμές των κανονικών δημόσιων συγκοινωνιών.

Μεταξύ 23:00 και 5:00, χρησιμοποιήστε τις λεωφορειακές γραμμές N17 (Τερματικός Σταθμός 1) και N18 (Τερματικοί Σταθμοί 1 και 2), οι οποίες κυκλοφορούν σε όλο το κέντρο της Βαρκελώνης με ένα διάστημα 15 λεπτών και τερματίζουν στο Pl. Catalunya. Τα εισιτήρια είναι τα ίδια με τα εισιτήρια του λεωφορείου 46 παραπάνω.

Το N17 πηγαίνει επίσης στο El Prat de Llobregat, όπου μπορείτε να βρείτε φτηνά καταλύματα κοντά στο αεροδρόμιο.

Για τα δρομολόγια των νυχτερινών λεωφορείων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ambmobilitat.cat.

Στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει μηχάνημα που να πουλάει κανονικά μεμονωμένα εισιτήρια, οπότε πρέπει να αγοράσετε το εισιτήριό σας από τον οδηγό, αλλά μπορείτε να πληρώσετε μόνο με μετρητά!

Πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο αεροδρόμιο;

 • Μπορείτε να αγοράσετε απλά και 24ωρα εισιτήρια του μετρό από τα μηχανήματα στο σταθμό του μετρό
 • Τα ενιαία εισιτήρια λεωφορείων προς 2,40 ευρώ μπορείτε να τα αγοράσετε από τον οδηγό
 • Εισιτήριο T10 Casual μόνο από το περίπτερο Relay ή από το μηχάνημα στην είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού μπροστά από τον τερματικό σταθμό 2
 • Τα εισιτήρια Hola Barcelona μπορούν να αγοραστούν από το μηχάνημα στο σταθμό του μετρό ή με έκπτωση 10% μέσω διαδικτύου - σε αυτή την περίπτωση θα λάβετε έναν κωδικό στο email σας, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παραλάβετε το εισιτήριό σας από το μηχάνημα στο σταθμό του μετρό.

Ταξί προς Βαρκελώνη

Οι τιμές των ταξί είναι σταθερές και λειτουργούν πάντα με μετρητή. Οι απάτες σε τουρίστες είναι απολύτως σπάνιες στη Βαρκελώνη.

Για παράδειγμα, για μια διαδρομή προς το κέντρο στην Pl. Catalunya θα πληρώσετε περίπου 45 ευρώ.

Κόστα Μπράβα

Αν πρόκειται να πάτε στην Costa Brava για διακοπές, επωφεληθείτε από τα απευθείας λεωφορεία της Terravision με 16 eur που εκτελούν τις διαδρομές Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Blanes και Lloret de Mar. Αγοράστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Terravision.eu.

Costa Dorada

Παρόμοια με την Costa Brava, μπορείτε επίσης να πάρετε απευθείας λεωφορείο για την Costa Dorada. Τα εισιτήρια κοστίζουν 20 ευρώ όταν τα αγοράζετε και κάνετε κράτηση online. Η διαδρομή είναι La Pineda, Port Aventura, Salou και Cambrils.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε τη Βαρκελώνη μόνο ως αεροδρόμιο άφιξης και αναχώρησης και να κατευθυνθείτε κατευθείαν στα Πυρηναία με αυτοκίνητο, για παράδειγμα; Κανένα πρόβλημα, υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο και η επιλογή είναι πραγματικά μεγάλη. Χάρη στον μεγάλο ανταγωνισμό, υπάρχουν επίσης σχετικά χαμηλές τιμές.

Για παράδειγμα, για την ενοικίαση αυτοκινήτου για μια εβδομάδα στην υψηλή περίοδο μπορείτε να πληρώσετε περίπου 128 ευρώ, ενώ εκτός περιόδου από 73 ευρώ.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.