Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ανκόνα

Ανκόνα

Παρά τη σχετικά μικρή αεροπορική κίνηση, το αεροδρόμιο της Ανκόνα συνδέεται καλά με τις δημόσιες συγκοινωνίες με τρένο και ειδικές γραμμές λεωφορείων.

Στον τερματικό σταθμό διατίθενται επίσης υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στην Ανκόνα

Λεωφορείο

Η γραμμή Aerobus Raffaello οδηγεί απευθείας στον τερματικό σταθμό. Το χρονοδιάγραμμα είναι προσαρμοσμένο ώστε να ακολουθεί όλες τις αναχωρήσεις και αφίξεις και μπορείτε να το βρείτε στον επίσημο ιστότοπο: conerobus.it/aerobus-raffaello.

Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Ανκόνα, κάνοντας επίσης στάση στην κοντινή πόλη Falconara Marittima στη διαδρομή. Και στις δύο περιπτώσεις, οι στάσεις βρίσκονται κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Τα εισιτήρια αγοράζονται από τον οδηγό και μπορούν να πληρωθούν με κάρτα ή μετρητά.

  • Τιμή Ανκόνα - 5,50 eur (με επιστροφή)
  • Τιμή Falconara Marittima - 3,30 eur (με επιστροφή)

Ο χρόνος διαδρομής μέχρι την Ανκόνα είναι περίπου 35 λεπτά.

Τρένο

Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τον τερματικό σταθμό, χρησιμοποιήστε τον σιδηροδρομικό σταθμό Castelferretti - Falconara Aeroporto, όπου κάνουν στάση τα τρένα της Trenitalia.

Το τρένο είναι φθηνότερο από το λεωφορείο και εκτελεί σημαντικά συχνότερα δρομολόγια, αν και δεν συνδέεται απευθείας με το πρόγραμμα των πτήσεων.

Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια προς Falconara Marittima, Ancona και προς την ενδοχώρα προς Jesi, Fabriano, Chiaravalle και Foligno.

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα αγοράσετε από το μηχάνημα εισιτηρίων στην πλατφόρμα (πρέπει να τα σημειώσετε στον επικυρωτή πριν επιβιβαστείτε στο τρένο) ή μέσω της ιστοσελίδας trenitalia. com.

  • Τιμή Ανκόνα - 2,60 eur (απλή διαδρομή)
  • Τιμή Falconara - 2 eur (απλή διαδρομή)
  • Συχνότητα - 1 έως 3 τρένα ανά ώρα

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Εάν το αεροδρόμιο της Ανκόνα χρησιμεύει ως αφετηρία για εκδρομές στην ύπαιθρο της περιοχής Marche, η καλύτερη επιλογή είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου. Πολλές μεγάλες διεθνείς και μικρότερες τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν την έδρα τους ακριβώς στο αεροδρόμιο.

Οι τιμές για τις μικρότερες ενοικιάσεις ξεκινούν από 120 ευρώ για 4 ημέρες, αλλά οι πιο αξιόπιστες εταιρείες ενοικίασης προσφέρουν σήμερα τιμές από 200 ευρώ.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων - κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.