Αλικάντε
Αεροδρόμιο Αλικάντε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Αλικάντε

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Αλικάντε

Krystof Hajek ενημερωμένο 5. 1. 2024

Το αεροδρόμιο του Αλικάντε είναι προσβάσιμο μόνο οδικώς, δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση με τον τερματικό σταθμό.

Φθηνά ξενοδοχεία σε Alicante

Λεωφορείο για Αλικάντε

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται μόνο με λεωφορεία. Η γραμμή C-6 εκτελεί δρομολόγια προς το κέντρο του Αλικάντε, προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τους σταθμούς λεωφορείων (χάρτης και χρονοδιάγραμμα: alicante.vectalia.es/linea-c-6) μεταξύ 5:00-0:00 με συχνότητα 20 λεπτών. Η διαδρομή διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα.

Μπορείτε να πληρώσετε το εισιτήριο με μετρητά ή με κάρτα στον οδηγό έναντι 3,85 ευρώ.

Τα τουριστικά ημερήσια εισιτήρια δεν ισχύουν για τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε τον οδηγό του Αλικάντε ).

Η γραμμή C6 κυκλώνει ολόκληρο το ιστορικό κέντρο του Αλικάντε και κάνει επίσης στάσεις στους κύριους σταθμούς λεωφορείων και τρένων, καθώς και στο λιμάνι. Όταν ταξιδεύετε από το Αλικάντε προς το αεροδρόμιο, μην μπερδεύετε τη γραμμή C-6 με τη γραμμή 6, η οποία δεν πηγαίνει καθόλου στο αεροδρόμιο.

 • Τιμή: 3,85 ευρώ
 • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο: 20 λεπτά
 • Συχνότητα: 20 λεπτά
 • Τελευταίες και πρώτες συνδέσεις: λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο

Λεωφορεία προς Arenales και Santa Pola

Τα λεωφορεία εκτελούν επίσης δρομολόγια απευθείας από το αεροδρόμιο προς τα κοντινά παραθαλάσσια θέρετρα.

 • Arenales - λεωφορειακή γραμμή 1B (χάρτης και χρονοδιάγραμμα: movilidad.vectalia.es/linea-1B) σε διαστήματα των 60 λεπτών, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο για 1,45 eur από τον οδηγό με κάρτα ή μετρητά.
 • Santa Pola - λεωφορείο της γραμμής L8 (χάρτης και χρονοδιάγραμμα: movilidad.vectalia.es/linea-L8) σε συχνότητα 3 φορές την ημέρα, εισιτήρια προς 1,45 eur μπορείτε να αγοράσετε από τον οδηγό με κάρτα και μετρητά.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Εάν το αεροδρόμιο του Αλικάντε χρησιμεύει ως βάση για να ταξιδέψετε στην ενδοχώρα ή να κάνετε βόλτες στην Costa Blanca, τότε η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Στο αεροδρόμιο υπάρχουν δεκάδες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι τιμές των οποίων μπορούν να συγκριθούν και να γίνουν κρατήσεις στο διαδίκτυο, για παράδειγμα rentalcars.com.

Οι τιμές κυμαίνονται από 150 ευρώ έως 300 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου ή την εταιρεία ενοικίασης που θα επιλέξετε.

Ταξί

Η τιμή του ταξί για το κέντρο της πόλης είναι 30 eur, για το σταθμό των λεωφορείων είναι περίπου 20 eur. Η πιάτσα ταξί βρίσκεται ακριβώς έξω από την αίθουσα αφίξεων και οι οδηγοί ταξί χρησιμοποιούν αυστηρά το ταξίμετρο. Σπάνια θα συναντήσετε άδικη μεταχείριση.

Υπεραστικά λεωφορεία

Ορισμένα από τα υπεραστικά λεωφορεία της Alsa σταματούν επίσης απευθείας στο αεροδρόμιο. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια και να ελέγξετε τα δρομολόγια στον ιστότοπο alsa.es. Παραδείγματα δρομολογίων που εκτελούνται απευθείας από το αεροδρόμιο του Αλικάντε:

 • Benidorm - 1x ανά ώρα, 45 λεπτά και κοστίζει 9,80 eur
 • Calpe - 5 φορές την ημέρα, διαρκεί μιάμιση ώρα και κοστίζει 9,80 eur
 • Μούρθια - 1x ανά ώρα, διάρκεια διαδρομής 55 λεπτά και κόστος 5,60 eur
 • Torrevieja - 1x ανά ώρα, διαρκεί 55 λεπτά και κοστίζει 8 eur (για εισιτήρια και δρομολόγια επισκεφθείτε τη διεύθυνση avanzabus.es)
 • Cartagena - 3 φορές την ημέρα, η διαδρομή διαρκεί 3 ώρες και κοστίζει 16 eur (εισιτήρια και δρομολόγια στη διεύθυνση busbam.com)
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.