Μεταφορά από το αεροδρόμιο Akureyri

Akureyri

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από/προς το Αεροδρόμιο Akureyri και ποιος είναι ο φθηνότερος;

Κάντε κράτηση ξενοδοχείου στο Akureyri

Να νοικιάσετε αυτοκίνητο

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες κατευθύνονται στην Ισλανδία για τουρισμό. Ειδικά στη βόρεια Ισλανδία, η μόνη πρακτική επιλογή είναι να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, γι' αυτό νοικιάστε ένα αυτοκίνητο ακριβώς στο αεροδρόμιο Akureyri.

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται εδώ. Η Europcar και η Budget έχουν τις καλύτερες βαθμολογίες και μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές όλων των διαθέσιμων εταιρειών στον παρακάτω σύνδεσμο.

Σύγκριση τιμών - κράτηση αυτοκινήτου στο Akureyri

Μια εβδομαδιαία ενοικίαση κατά τη θερινή περίοδο κοστίζει από 450 ευρώ. Στη χαμηλή περίοδο μπορείτε να πάρετε τιμές μεταξύ 200 και 300 eur.

Το αεροδρόμιο Akureyri βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον κύριο περιφερειακό δρόμο που περιβάλλει ολόκληρη την Ισλανδία και από εδώ μπορείτε εύκολα να φτάσετε σε όλα τα αξιοθέατα της περιοχής.

Λεωφορείο

Υπάρχει επίσης μια ειδική υπηρεσία λεωφορείου από το αεροδρόμιο του Akureyri προς το κέντρο της πόλης, Akureyri Airport Bus,, παλαιότερα γνωστή ως FlyBus.

Τα λεωφορεία διαχειρίζεται η Sysli και το χρονοδιάγραμμα ακολουθεί την κανονική αεροπορική γραμμή. Η διαδρομή προς το κέντρο διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 990 isk και μπορούν να πληρωθούν με κάρτα στον οδηγό ή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας sysli.is.

Υπάρχει ένας ωραίος πεζόδρομος κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην πλησιέστερη στάση του τοπικού δημόσιου λεωφορείου "Skautahöll" (περίπου 1,5 χλμ.). Από εκεί εκτελείται η γραμμή λεωφορείου A6 προς το κέντρο / η γραμμή λεωφορείου A5 από το κέντρο. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια μία φορά την ώρα και είναι δωρεάν.

Ταξί

Στο Akureyri δεν λειτουργούν εφαρμογές κινητών τηλεφώνων όπως το Uber, το Bolt ή το Lyft.

Ωστόσο, τα επίσημα ταξί περιμένουν έξω από τον τερματικό σταθμό για όλες τις προγραμματισμένες αφίξεις. Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή κάρτα και η διαδρομή προς το κέντρο του Akureyri κοστίζει περίπου 2 500 isk.

Με τα πόδια

Όταν ο καιρός είναι καλός και δεν έχετε πολλές αποσκευές, μπείτε στο κέντρο με τα πόδια σε ένα ξεχωριστό μονοπάτι από το δρόμο.

Το μονοπάτι εκτείνεται κατά μήκος του φιόρδ και χρειάζεται 3,5 χλμ. για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.