Μεταφορά από το αεροδρόμιο Αιάκειο

Αιάκειο

Το αεροδρόμιο συνδέεται με το κέντρο της πόλης Ajaccio με τη γραμμή 12 του λεωφορείου. Στον τερματικό σταθμό βρίσκονται επίσης πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίες αποτελούν την πιο πρακτική μορφή μετακίνησης στην Κορσική.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Τα γκισέ πολλών εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται ακριβώς στην αίθουσα αφίξεων.

Κάντε πάντα κράτηση για την ενοικίαση αυτοκινήτου εκ των προτέρων. Εάν ταξιδεύετε κατά την υψηλή περίοδο (Ιούνιος-Σεπτέμβριος), σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση τουλάχιστον 2 μήνες νωρίτερα.

Οι τιμές για εβδομαδιαία ενοικίαση ξεκινούν από περίπου 250 ευρώ το καλοκαίρι, εάν η κράτηση γίνει εγκαίρως.

Σύγκριση τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων - Αεροδρόμιο Ajaccio

Αστικό λεωφορείο

Υπάρχει απευθείας σύνδεση με το κέντρο του Ajaccio με τη γραμμή 8 του λεωφορείου. Το λεωφορείο περνάει μέσα από το ιστορικό κέντρο μέχρι τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Στη γραμμή ισχύει ειδικό εισιτήριο αεροδρομίου και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ολοήμερο εισιτήριο των 4 € ή το κανονικό εισιτήριο πόλης των 1 €.

  • Τιμή - 10 eur όταν αγοράζεται από τον οδηγό / 6 eur όταν αγοράζεται μέσω της εφαρμογής για κινητά (Google Play / App Store)
  • Συχνότητα - 60 λεπτά
  • Χρόνος διαδρομής - 30 λεπτά
  • Πρώτο λεωφορείο από το κέντρο - 5:00
  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 23:20
  • Δρομολόγια και τιμές εισιτηρίων: mobilite.muvitarra.fr

Τα φθηνότερα ξενοδοχεία σε Ajaccio

Τρένο

Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στο Ricantu βρίσκεται σε απόσταση 2.200 μέτρων από το αεροδρόμιο και είναι προσβάσιμος μέσω ενός πεζόδρομου κατά μήκος της παραλίας, βλ. χάρτη.

Τα δρομολόγια των τρένων και άλλες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο: cf-corse.corsica.

Συνολικά 13 τρένα την ημέρα τις καθημερινές και 3 τρένα τα Σαββατοκύριακα διέρχονται από τον σταθμό Ricantu στη διαδρομή Ajaccio-Mezana σε ακανόνιστα διαστήματα.

Εδώ σταματούν επίσης τρένα μεγάλων αποστάσεων στη διαδρομή Ajaccio - Mezana - Corte - Casamozza - Bastia, 5 φορές την ημέρα τις καθημερινές και 3 φορές τα Σαββατοκύριακα.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από τον εισπράκτορα μέσα στο τρένο και οι τιμές έχουν ως εξής:

  • Ricantu - Ajaccio: 2 eur
  • Ricantu - Corte: 11,50 eur
  • Ricantu - Bastia: 21,60 eur

Ταξί / Uber

Τα επίσημα ταξί είναι πάντα διαθέσιμα σε επαρκή αριθμό στο αεροδρόμιο. Οι τιμές είναι υψηλές και για το κέντρο της πόλης Ajaccio, που απέχει 6,5 χλμ, θα πληρώσετε περίπου 25 eur.

Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή για κινητά στο Ajaccio, η Uber, η οποία προσφέρει μια τιμή για το κέντρο μεταξύ 16 και 20 eur. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων δεν είναι πολύ καλή και νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ μπορεί να περιμένετε πάνω από 20 λεπτά για ένα αυτοκίνητο.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.