άφιξη από το αεροδρόμιο SFG
Αεροδρόμιο Grand Case-Espérance

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Άγιος Μαρτίνος

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Άγιος Μαρτίνος

Krystof Hajek ενημερωμένο 26. 2. 2024

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάω από το αεροδρόμιο Grand Case σε οποιοδήποτε σημείο του γαλλικού και του ολλανδικού τμήματος του Αγίου Μαρτίνου;

Βρείτε τιμές ξενοδοχείων στο St. Martin

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις στο νησί, διαβάστε τον οδηγό μας για τον Άγιο Μαρτίνο.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η καλύτερη επιλογή για να εξερευνήσετε τον Άγιο Μαρτίνο είναι σίγουρα ένα αυτοκίνητο. Δεν μπορείτε να πάτε παντού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί είναι αρκετά ακριβά.

Αρκετές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων διαθέτουν γκισέ στο αεροδρόμιο Grand Case, συμπεριλαμβανομένων γνωστών πολυεθνικών εταιρειών όπως η Hertz, η Avis και η Sixt. Τα γκισέ βρίσκονται έξω από τον τερματικό σταθμό.

Οι τοπικές εταιρείες ενοικίασης διαθέτουν λίγα αυτοκίνητα, γι' αυτό σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση τουλάχιστον 2 μήνες πριν από το ταξίδι σας.

Οι τιμές για μια εβδομάδα ξεκινούν από περίπου 300 ευρώ.

Βρείτε τιμές ξενοδοχείων στο St. Martin

Ταξί

Τα ταξί είναι η καλύτερη επιλογή μετακίνησης αν δεν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Η συντριπτική πλειονότητα των ταξί είναι φορτηγάκια και λόγω της σπανιότητας των ταξί, το πιθανότερο είναι ότι θα μοιράζεστε τη διαδρομή με άλλους επιβάτες. Τα ταξί θα μεταφέρουν όλους τους επιβάτες με τη σειρά τους απευθείας στις διευθύνσεις τους.

Η τιμή δεν μοιράζεται μεταξύ των επιβατών και όλοι πληρώνουν την πλήρη τιμή. Εάν ταξιδεύετε σε ζευγάρια, πληρώνετε μόνο μία τιμή ανά ζευγάρι και όχι ανά άτομο.

Η πληρωμή γίνεται μόνο σε μετρητά στον οδηγό του ταξί κατά την αποβίβαση. Οι τιμές είναι σταθερές και θα σας ανακοινώνονται πάντα από τον οδηγό ταξί πριν από τη διαδρομή. Οι τιμές δεν είναι διαπραγματεύσιμες.

Μπορείτε να πληρώσετε σε δολάρια ΗΠΑ ή ευρώ. Πολλοί οδηγοί ταξί προτιμούν τα δολάρια ΗΠΑ.

  • Marigot - 25 δολάρια ΗΠΑ
  • Grand Case - 5 usd
  • Αεροδρόμιο SXM - 45 usd
  • Anse Marcel / Orient Bay - 15 usd
  • Philipsburg - 35 usd
  • Simpson Bay - 40 usd
  • Cole Bay - 40 usd
  • Dawn Beach / Oyster Pond - 30 usd

Μικρά λεωφορεία

Η μόνη μορφή δημόσιας συγκοινωνίας στο νησί είναι τα φορτηγάκια που εκτελούν τακτικά δρομολόγια, αλλά χωρίς σταθερές στάσεις ή δρομολόγια.

Τα μικρά λεωφορεία, ωστόσο, δεν περνούν από το αεροδρόμιο Grand Case, αλλά μόνο κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στην άλλη πλευρά του αεροδιαδρόμου, ο οποίος δεν είναι εύκολα προσβάσιμος με τα πόδια.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.