Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Παρίσι Plages

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Παρίσι Plages

Κάθε καλοκαίρι από το 2002, οι Paris Plages ή Paris Beaches ανοίγουν ακριβώς στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα. Το δημοφιλές σημείο, με τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες και την τεχνητά εισαγόμενη ανόθευτη ψιλή άμμο, δημιουργεί έναν ιδανικό χώρο για να χαλαρώσετε τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Οι παραλίες είναι κατάλληλες μόνο για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία, ενώ το κολύμπι στον Σηκουάνα δεν είναι δυνατό λόγω των υψηλών όχθων και της κίνησης των σκαφών. Για να κολυμπήσετε δωρεάν σε μια δημόσια πισίνα, κατευθυνθείτε στο κανάλι Bassin de La Villette στο δυτικό Παρίσι.

Πού βρίσκονται οι παραλίες του Παρισιού;

Οι Plages του Παρισιού βρίσκονται επί του παρόντος και στις δύο πλευρές του ποταμού Σηκουάνα. Οι πρώτες παραλίες δημιουργήθηκαν στον 3,5 χιλιομέτρων παραλιακό δρόμο της Voie Georges Pompidou στο επίπεδο των νησιών Cité και Saint-Louis. Εκτός καλοκαιριού, υπάρχει ένας πολυσύχναστος δρόμος που είναι κλειστός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καλυμμένος με άμμο και επενδεδυμένος με ξαπλώστρες, ομπρέλες και τεχνητούς φοίνικες.

Η δεύτερη από τις παραλίες του Παρισιού βρίσκεται στην απέναντι όχθη, αλλά πιο μακριά από το κέντρο. Βρίσκεται στο επίπεδο της Γαλλικής Εθνικής Βιβλιοθήκης περίπου 3 χλμ. ανάντη από την πιο διάσημη παραλία του κέντρου κοντά στα νησιά.

Πότε είναι ανοιχτές οι παραλίες;

Κάθε χρόνο για 4-5 εβδομάδες κάποια στιγμή τον Ιούλιο/Αύγουστο (συνήθως από 10.7. έως 20.8., αλλά οι ημερομηνίες ποικίλλουν από χρόνο σε χρόνο).

Πόσο κοστίζει η είσοδος;

Οι παραλίες είναι ανοιχτές καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος είναι δωρεάν, όπως και η χρήση των ξαπλώστρων. Φτάστε λοιπόν όσο το δυνατόν νωρίτερα το πρωί, οι θέσεις γεμίζουν γρήγορα!

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.